Zălăuanca Cristina Variu, marea câştigătoarea a Concursului „Lauri 2018”

La doar opt ani, zălăuanca Cristina Variu a cucerit Marele premiu al secţiunii dans clasic la Concursul naţional de interpretare scenică „Lauri 2018”, ce a avut loc la finele săptămânii trecute la Cluj-Napoca.
În cadrul aceleiaşi competiţii, micuţa balerină a fost răsplătită şi cu premiul I la Secţiunea contemporan.
Elevă în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău, Cristina Variu practică baletul de un an şi jumătate, fiind pregătită de profesorul Mircea Bariţchi,

Concursul Internațional de Interpretare Scenică „Lauri” vine în întâmpinarea tinerelor talente, propunându-și să încurajeze strădania acestora întru desăvârșirea actului artistic. Participanții găsesc în cadrul acestui concurs un spațiu formal de raportare valorică asistat de jurii profesioniste, astfel încât premiile și diplomele obținute constituie recompense se încurajează efortul de a valoriza și șlefui o aptitudine, un talent sau poate chiar o vocație.

Competiţia se adresează atât profesioniștilor (elevi ai liceelor vocaționale, studenți ai universităților și academiilor de profilor sau absolvenți ai acestora), cât și amatorilor (participanți fără studii de specialitate în domeniu).

Alte articole

Leave a Comment