Vestitorii primăverii: Târg de mărțișoare la Zalău

 Chiar dacă tradiţia micului simbol cu şnur  şi-a pierdut peste timp din putere, tradiția mărțișorului este, încă, foarte iubită şi aduce, în fiecare 1 martie în rândul reprezentantelor sexului frumos, bucurie şi o stare de bine care vestește primăvara, alături de micul simbol aducător de noroc.

Primăria Municipiului Zalău a va organiza în Piața 1 Decembrie 1918 (Platoul de marmură), un Târg de mărțișoare, pe aleea din spatele Muzeului Județean de Istorie și Artă (înspre Hala Agroalimentară). Au fost aprobate totdată și alte locuri în care mărțișoarele vor putea fi comercializate pe raza municipiului: în zona Carrefour Market- Magazinul Silvania, Școala Gimnazială “Iuliu Maniu”, Spitalul Județean de Urgență, în cartierul Brădet în zona magazinului Codiflor, în zonele Astralis și Uz casnic.

Activitatea comercială privind vânzarea de mărțișoare se va desfășura în perioada 22 februarie – 3 martie 2018. Pentru comercianții interesați, avizul se obține de la Primăria Municipiului Zalău, Direcția Patrimoniu.

Tariful pentru închirierea spațiului în scopul vânzării de mărțișoare, conform HCL nr.  374 din 21 decembrie 2017, anexa nr. II, art. 9.1. este de 4 lei/mp/zi,  zona A.

Alte articole

Leave a Comment