Țeapa în numele unui mare operator de cablu și telefonie a ajuns și în Sălaj

Dacă sunteţi abonaţii operatorului de cablu, internet și telefonie mobilă DIGI, aproape sigur că următorul mesaj, trimis prin SMS de către operatorul de telefonie în cauză, vă este cunoscut:

„Stimate client, te informăm că numele DIGI este folosit abuziv, într-o campanie online înşelătoare, cu premii în presupuse telefoane. Compania noastră nu derulează în prezent nicio campanie online cu premii. Îţi recomandăm să nu accesezi site-uri necunoscute sau suspecte pentru a nu-ţi infecta dispozitivul cu virus”.

Infractorii cibernetici folosesc de ceva vreme o metodă simplă şi eficientă pentru furtul de date cu caracter personal sau acţiuni rău-intenţionate care pot compromite informaţiile de pe calculatoare sau dispozitive mobile.Utilizatorii care accesează site-uri din zona „neagră” a online-ului, spre exemplu site-uri de filme gratuite, sunt invitaţi să completeze chestionare care, aparent, sunt parte a unei campanii promoţionale / concursuri cu premii oferite de o firmă cunoscută – cum este DIGI.

În chestionar sunt solicitate, la un moment dat, date personale ale utilizatorilor, apoi aceştia pot fi redirecţionaţi către site-uri specializate în phishing şi alte metode de fraude informatice. Tot ceea ce trebuie să faceți ca să nu cădeţi în plasa infractorilor cibernetici este să urmăriţi cu atenţie link-ul din bara de sus (detalii în foto) şi veţi vedea că este o trimitere ciudată care nu are nicio legătură cu DIGI sau cu altă companie. Dacă ați accesat, totuși, pagina (arată precum cea redată în foto) închideți cât mai repede pagina și rulați o scanare generală antivirus a computerului sau dispozitivului mobil.

Alte articole

Leave a Comment