Sălăjeanca Alexandra Chira, în finala concursului „Vedeta populară”

Printre cei şase finalişti ai celui mai mare concurs de talente din folclorul românesc, prezentat de Iuliana Tudor – „Vedeta populară” – se numără şi o sălăjeancă. Este vorba despre Alexandra Chira, o tânără de 19 ani din Plopiş, care a trecut, cu brio, de semifinala ce a fost transmisă în Ajului Crăciunului de TVR1.
Concurenţii au avut de susţinut două probe: colind românesc şi melodie din folclorul unei minorităţi din România (unde Alexandra a optat pentru o piesă din folclorul slovac – „Mam prstenek”).

Din totalul celor nouă concurenţi, şase au fost selectaţi să meargă în finala ce va avea loc în 31 decembrie, de la ora 20, la TVR1, unde vor lupta pentru marele premiu în valoare de 100.000 de lei: Andrada Iordache, Bezdead, Dâmboviţa; Alexandra Chira, Plopiş, Sălaj; Ana Anuţoiu, Deva, Hunedoara, Marian Buzilă din Valea Vinului, Bistriţa Năsăud; Mihai Moldovan, din Idicel Pădure, judeţul Mureş şi Constantin Gaciu, din Olt.
Vedeta Populară este un talent show de folclor, în care interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Ei evoluează în faţa unui juriu format din cinci personalităţi care iubesc folclorul şi care vor alege „vedeta populară”: Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

Alte articole

One Thought to “Sălăjeanca Alexandra Chira, în finala concursului „Vedeta populară””

Leave a Comment