Românii stabiliţi peste Ocean petrec de „Zilele Zalăului la Chicago”

Şi în acest an, comunitatea de zălăuani din Chicago va marca Zilele Zalăului, prin organizarea deja tradiţionalului picnic. Evenimentul aflat la cea de-a XIII-a ediţie va avea loc, duminică, 31 iulie, în Brunker Hill Forest Preserve, în metropola americană, cu începere de la ora 11. Organizatorul acţiunii, Fundaţia Zălăuani la Chicago, promite distracţie pe cinste tuturor celor care vor lua parte la sărbătoarea în aer liber: concerte de muzică uşoară şi populară, un campionat de volei şi unul de fotbal, activităţi pentru cei mici, precum şi preparatele tradiţionale care să aline dorul de casă: mici, ceafă de porc, frigărui, cârnaţi la grătar, fasole cu ciolan afumat, sarmale cu mămăliguţă şi smântână, gulyas şi kurtos kolacs

La petrecere sunt aşteptaţi nu doar zălăuanii, ci şi ceilalţi români stabiliţi în Chicago. „Un picnic organizat de zălăuani pentru toţi românii din Chicago. Nu contează de unde eşti, sună-ţi prietenii şi hai la picnic! Fără obligaţii şi pretenţii…”, sună invitaţia lansată pe Facebook de către organizatori.

Comunitatea de români din Chicago numără peste 100.000 de membri, aproximativ 1.500 dintre ei fiind originari din oraşul de la poalele Meseşului.

Alte articole

One Thought to “Românii stabiliţi peste Ocean petrec de „Zilele Zalăului la Chicago””

  1. Anonim

    Monel te astepta betivanii din sicago!

Leave a Comment