Pot altfel! – Concurs al Agenției Naționale Antidrog

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, lansează  ediţia a XV–a a concursului „Mesajul meu antidrog”.  Tema concursului din acest an este „ Pot Altfel! ”. 

Ediţia a XV–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – iunie 2018, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din județul Sălaj.

„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA. Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Secţiunile ediţiei a XV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi fotografie), film scurt metraj, spot,   iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

La nivelul judeţului Sălaj, parteneri în acest proiect, alături de Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, sunt Inspectoratul Școlar Judeţean , CJRAE şi Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret.

Menționăm faptul că la ediția 2017 a concursului, eleva  Csiki Nikolett de la  Şcoala Gimnazială  Petri Mor Nușfalău,  coordonată de către d-na consilier şcolar Pop Eniko , a obținut locul I la faza națională la secțiunea eseu literar în limba maghiară.
 

Alte articole

Leave a Comment