Paula Rad – “soprana fără scenă” din Zalău, primeşte o şansă la afirmare

Soprana Paula Rad va concerta în premieră pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea, prin şansa pe care conducerea acestui teatru o oferă tinerei artiste din Zalău în urma prestaţiei de excepţie de pe scena concursului “Românii au talent” de săptămâna trecută.

Paula Rad va urca pe scena teatrului orădean la Balul Operei “Vox 2017”. Directorul Teatrului “Regina Maria” din Oradea, Daniel Vulcu, i-a oferit o șansă de afirmare tinerei soprane, consecvent cu principiile organizației culturale pe care o manageriază, acelea de promovare a tinerilor artiști în țară și peste hotare, de promovare a actului artistic românesc la nivel internațional: „Fiind la curent cu ultimele campanii din presă referitoare la cazul sopranei Paula Rad, absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a studiilor aprofundate la Universitatea de Muzica “George Enescu” din Iaşi, am decis să-i oferim sopranei  oportunitatea de a cânta aria „O mio babbino caro” din opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, în cadrul Balului Operei, pe scena teatrului Regina Maria din Oradea, spectacol ce va avea loc în 27 Februarie 2017.”

Directorul instituţiei orădene de cultură spune că “un tânăr absolvent cu reale aptitudini vocale şi scenice trebuie susţinut şi încurajat în demersul său artistic, şi chiar ghidat, supravegheat, nicidecum descurajat”.

One Thought to “Paula Rad – “soprana fără scenă” din Zalău, primeşte o şansă la afirmare”

  1. Ioan C.

    Oradea nu are Operă, deci de unde „Balul Operei”? Dl Vulcu este absolvent de teatru, nu de conservator. „Campania de presă” a început-o dl actor Călinescu, atacînd mîrlănește Opera din Cluj, servindu-se de o minciună a dșoarei Rad că ar fi candidat și ar fi fost respinsă. Opera din Cluj doar s-a apărat prin directorul dl Estefan (bariton) și soprana prim solistă dna Țugui. Dșoara Rad nu este „descurajată”, ci pusă la punct în greșelile ei de interpretare, inclusiv de către foști profesori ai ei de la Conservatorul din Cluj. Așadar, o fi bună la emisiuni TV de entertainment, dar nu pe scena Operei Naționale!

Leave a Comment