O localitate din Sălaj, în topul oraşelor fermecătoare ale României

Şimleu Silvaniei a fost inclus de către site-ul ba-bamail.com într-un clasament al oraşelor ale României, alături de Săpânţa, Buşteni, Sighişoara, Carei ori Mediaş.

„Există nenumărate motive pentru a vizita România și capitala București. Totuşi, puţini turişti aleg să meargă în afara marilor zone urbane, pentru a descoperi frumuseţea şi farmecul ascuns al oraşelor mici şi liniştite. Pentru a corecta această situație, vă invităm să cunoașteți 14 destinații mici care merită să fie vizitate şi care vă vor garanta o vacanţă de neuitat. Din zona de nord, în cea de sud, de la staţiunile montane, oraşele vechi de mii de ani, veţi descoperi că România înseamnă mai mult decât credeaţi”, spun autorii clasamentului.

Caracterizat drept un „oraş idilic, liniştit”, Şimleu Silvaniei este prezentat prin prisma istoriei fostei comunităţi evreieşti din localitate, dar şi a principalelor obiective turistice. „În trecut, aici exista o comunitate evreiască înfloritoare, care a dat numeroşi statelor din vecinătate numeroşi rabini faimoşi. Înfiinţată în 1876, sinagoga oraşului s-a păstrat până în zilele noastre, fiind transformată, în 2005, într-un Muzeu al Holocaustului. De asemenea, puteţi urca pe Măgura Şimleului, un loc perfect pentru a admira zona, puteţi vizita ruinele cetăţii dacice, precum şi aria protejată de interes național Balta Cehei”.
Baba-Mail este un site ce oferă vizitatorilor informaţii din diverse domenii, de la sănătate, artă şi natură, la călătorii, sfaturi casnice şi reţete.

Alte articole

2 Thoughts to “O localitate din Sălaj, în topul oraşelor fermecătoare ale României”

  1. Anonim

    O, da, „aria protejată de interes național Balta Cehei”! Nu internațional? Ați văzut „aria națională”? Un smîrc de cîțiva metri.

  2. CTP

    Bă, asa de jos sunteți, ați realizat mai putin de un căcat din ce se putea face din acest oraș, care din toate punctele de vedere este peste mortăciunea aia de Zalău. Este căminul lui Ştefan Bathory şi are crame de poveste. Trebuia sa fie acum un muzeu tot, dar v-ati căcat pe el toți.

Leave a Comment