Nu răspundeţi la mesaj! Înşelătoria care-i ameninţă pe şoferii români

O nouă înşelătorie prin SMS face victime, de data aceasta printre cei care dau anunţuri auto. Avertismentul vine chiar din partea administratorilor unui important site de profil din România.

Înselătoria, explică administratorii site-ului, constă într-un SMS care-l anunţă pe client că-şi poate reînnoi anunţul plătind prin card, cu o reducere, acccesând link-ul trimis în mesaj.

Link-ul nu este însă unul oficial, aşa că cei care primesc mesajul sunt sfătuiţi să nu-l acceseze. Compania le mai explică tuturor clienţilor că nu trimite SMS-uri prin care să solicite plăţi.

Înselătoria cu site-uri fictive la care în care se pot face plăţi sau trimite informaţii confidenţiale, aparent în beneficiul unor firme de încredere sau instituţii ale statului, a căpat amploare în utlima vreme. Chiar şi ANAF a avertizat că a fost victima unei astfel de acţiuni. Cea mai simplă metodă de a evita astfel de păcăleli, explică specialiştii, este să nu daţi click pe link-urile primite decât după ce le analizaţi cu atenţie.

Alte articole

Leave a Comment