Michelin oferă „Prioritate la distracţie” pe platoul de marmură

A şasea ediţie a evenimentului „Zilele siguranţei rutiere Michelin” va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, în intervalul orar 9-18, pe platoul de marmură din Zalău. Şi în acest an, evenimentul Michelin creează cadrul potrivit pentru reamintirea şi învăţarea regulilor de bază în siguranţa rutieră, prin activităţi ce au la bază interacţiunea şi jocul.

Zonele şi activităţile sunt dedicate participanţilor de toate vârstele şi cuprind acţiuni noi şi inovatoare alături de cele deja binecunoscute şi îndrăgite din anii precedenţi. Traseul de biciclete se vrea o lecţie distractivă de educaţie rutieră pentru micii biciclişti cu vârste între 4 şi 11 ani, care vor avea ocazia să se familiarizeze cu semnele de circulație, să descopere importanța semaforului şi să învețe cum să evite diversele obstacole pe care le pot întâlni în trafic. La simulatorul auto, participanții vor învăţa să-şi perfecționeze abilitățile de condus, într-un cadru sigur, cu un simulator care îi face să trăiască senzația unei maşini reale. Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea de prim ajutor în cazuri de urgență pentru ca participanții, tineri şi adulți, să fie pregătiți să facă față oricărei situații de urgență. În cadrul activităţii intitulate „Kilometri de siguranță rutieră”, sălăjenii de toate vârstele vor fi invitaţi să pedaleze pe bicicletele speciale și să îl anime pe Omulețul Michelin.

În plus, Michelin le-a pregătit participanţilor zone dedicate viitorului mobilităţii, pentru a descoperi şi experimenta cele mai noi şi moderne mijloace electrice de deplasare, precum Ninebot by Segway, Autotransilvania şi BMW, Hoverboard.
Zilele Siguranţei Rutiere Michelin dau startul în Zalău şi primei zile din Săptămâna Mobilității Europene, organizată în fiecare an între 16 şi 22 septembrie. Această inițiativă urmăreşte să încurajeze municipalitățile europene să introducă şi să promoveze măsuri durabile de transport. Tot cu această ocazie v-a fi atrasă atenția asupra soluțiilor de mobilitate modernă şi oamenii vor fi încurajați să încerce alternative la utilizarea automobilului.

Un moment important în a şasea ediţie a evenimentului este marcat de dezvelirea unui copac-suport de biciclete pe care Michelin îl pune în sprijinul mobilității comunității din Zalău, pentru a înfrumuseța oraşul şi a promova mersul pe bicicletă.
„Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” este realizat în parteneriat cu Autotransilvania Cluj – BMW, Eurest, Caravana SMURD „Fii pregătit” – proiect al Fundației pentru SMURD, Ninebot by Segway, Poliţia Zalău şi Primăria Zalău.

Leave a Comment