“Litoralul pentru toţi” – 2018: scădere drastică de prețuri în septembrie

Odată cu venirea toamnei, preţurile scad pe întreg litoralul. Cei care aleg să-şi petreacă vacanţa în extrasezon pot profita de programul „Litoralul pentru toţi“ şi de alte reduceri. Turiştii care nu şi-au permis să meargă în timpul verii pe litoralul Mării Negre mai au o şansă în septembrie. Sunt aşteptaţi şi cei care au dat deja o tură pe litoral, dar vor să mai petreacă un concediu. Ca în fiecare toamnă, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul „Litoralul pentru toţi“, prin care turiştii pot beneficia de cazare la mare pentru sume între 150 şi 600 de lei pentru o săptămână. Programul se desfăşoară între 2 şi 30 septembrie.

După cum susțin reprezentanţii FPTR, tarifele practicate în acest program sunt mai mici cu până la 70 la sută faţă de cele din vârf de sezon. Pentru că anul acesta reprezentanţii hotelurilor de pe litoral s-au confruntat cu o criză a forţei de muncă fără precedent, multe unităţi de cazare au refuzat rezervări în luna septembrie. Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere sau direct de către hotel. Aproximativ 12.000 de locuri sunt puse la bătaie.

 

Oferte pentru toate buzunarele

Înscrişi sau nu în programul „Litoralul pentru toţi“, mai toţi hotelierii de pe litoral oferă reduceri la finele lunii august şi în septembrie. Mamaia rămâne, şi în această toamnă, cea mai scumpă staţiune. Spre exemplu, la Hotel Phoenicia Royal, de cinci stele, în perioada 20 august – 4 septembrie, preţul la all inclusive la Junior Suite scade de la 1.715 euro la 1.275 euro pentru seria de cinci nopţi de cazare. Cine optează pentru Deluxe Suite, cu mic dejun inclus, plăteşte 1.080 euro.

La Hotel Bicaz Pirates Mamaia, de trei stele, o cameră dublă costă 407 lei/noapte, pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus. Oferta este valabilă pentru sejururi de minimum trei nopţi.

În Costineşti, la Hotel Vox Maris, de patru stele, de la 29 august, cazarea costă 1.047 lei pentru o cameră dublă standard, pentru o vacanţă de cinci nopţi.

Hotel Complex Steaua de Mare din Eforie Nord, de trei stele, închiriază la începutul lunii septembrie o cameră dublă cu vedere parţială la mare la preţul de 359 lei/noapte, pentru doi adulţi, în regim all inclusive. Un apartament, în aceleaşi condiţii, costă 515 lei/noapte. Ambele oferte sunt valabile pentru sejururi de minimum două nopţi.

În perioada 1-7 septembrie, Hotel Onix din Jupiter, de patru stele, vine cu oferte speciale: o cameră dublă cu vedere la mare costă 495 de lei pe noapte, pentru doi adulţi cu regim all inclusive. Ofertele sunt valabile pentru minimum trei nopţi de cazare.

La Hotel Hora din Saturn, de trei stele, de la 28 august, o cameră dublă cu mic dejun inclus costă 1.314 lei. Tariful este pentru cei care aleg cinci nopţi de cazare.  Şi la Hotel Bazart, de o stea, din Vama Veche, preţurile scad la sfârşit de august. O cameră dublă cu baie pe hol se închiriază cu 82 de lei. În urmă cu o lună, ea costa 124 lei. Tariful este pentru un sejur de 7 nopţi. De la 3 septembrie, aceeaşi cameră costă doar 67 lei.

La Hotelul Rosiem, din Techirghiol, de trei stele, vă puteţi caza la începutul lunii septembrie cu 160 de lei într-o cameră dublă şi cu 264 de lei într-un apartament. Tarifele sunt pe noapte pentru sejururi de minimum trei nopti şi includ cazare pentru două persoane în cameră dublă şi patru persoane în apartament, cu mic-dejun.

Potrivit meteorologilor, vremea pe litoral continuă să rămână frumoasă la începutul lunii septembrie. Prognozele meteorologice anunţă temperaturi care urcă, la vremea prânzului, la 27 de grade Celsius, în timp ce valoarea cea mai scăzută în termometre nu va coborî sub 21 de grade Celsius pe timpul zilei. Şi nopţile vor fi calde şi senine.

Alte articole

Leave a Comment