Legendara formație “Phoenix” vine la Zalău: cum poți câștiga o invitație la spectacol

Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău găzduiește, în 3 decembrie, o seară de excepție, prin concertul Phoenix – Arhaic Rock, eveniment pentru suflet și spirit alături de artiști uimitori și unici, o muzică prin care vom privi înapoi spre toate acele dimensiuni pe care suntem în pericol să le uităm și din care rockul românesc și-a dezvoltat rădăcinile și forța. La început a fost folclorul. Muzica brută, învățată să ne spună trăirile, să ne arate natura, să ne vorbească despre identitate și despre ceea ce de drept ne aparține. Expresie completă și complexă a tuturor simțurilor autentice românești, a rezistat oricăror încercări de falsificare pe care secolul XX i le-a propus. A trebuit să vină deceniul șapte pentru ca Phoenix să-i răstoarne cuvintele în necuvinte, să disocieze ce era trainic sudat, să asocieze ce la început părea incomunicabil, și folclorul arhaic să primească astfel dimensiunea ce i se cuvenea: modalitatea de exprimare modernă.

Legenda celor ce ne-au dat nume în umbra marelui URSS începe cu Nicu Covaci, artistul care a realizat prima conexiune între folclorul arhaic românesc, precreștin, și muzica rock, aducând astfel în fața publicului un nou gen de muzică: etno-rockul care timp de peste jumătate de veac l-a caracterizat. Evenimentul  Phoenix – Arhaic Rock propune adevăratul concept de rock cu influențe din folclorul autentic românesc și spune povestea începuturilor muzicii Phoenix – momentul în care ne aflam în expozițiune, când încă nu se întâmplase nimic, când trecerea de la Beatles, Kinks și Rolling Stones către un nou gen de muzică, eliberat de alte influențe exterioare, a transformat muzica Phoenix în proiectul unicat pe care îl reprezintă și astăzi. Biletele pot fi achiziționate în rețelele Eventim, bilete.ro, iabilet.ro și la agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

Magazin Sălăjean organizează un concurs prin care se pot câștiga patru invitații, valabile pentru două persoane, la concertul Phoenix de la Zalău, din 3 decembrie. Tot ceea ce trebuie să faceți este să răspundeți corect la întrebarea „Care este numele liderului formației Phoenix?”, printr-un comentariu la postarea „Legendara formație Phoenix vine la Zalău: cum poți câștiga o invitație la spectacol”, de pe pagina de Facebook a cotidianului Magazin Sălăjean. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, joi, 29 noiembrie, numele acestora urmând să fie publicat în aceeași zi, în ediția online a cotidianului și pe pagina de Facebook Magazin Sălăjean.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Legendara formație “Phoenix” vine la Zalău: cum poți câștiga o invitație la spectacol”

 1. I.C.

  Eu știam din tinerețe că piesa Phoenix se numește „În umbra marelui urs” și asta și pronunță Nicu Covaci în cîntec (verificați pe YT). Am verificat și am observat că între timp e plin internetul de „marelui U.R.S.S.”. Phoenix nu au cîntat ode tîmpe MARELUI U.R.S.S.!

  1. Vulturul Negru

   Știi greșit! Cântecul se numește În umbra marelui URSS!

   Nu este o odă adresată cui crezi și dacă ai ascultat vreodată cântecul nu
   l-ai înțeles.

   Mai caută informații despre cântec..

Leave a Comment