La Spitalul Județean Zalău – “Terapie prin Artă”

Grație proiectului “Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy”, pacienții de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău vor beneficia începând de luna viitoare de o serie de activități recreative. Proiectul se află la cea de-a noua ediție și va ajunge anul acesta în șapte spitale din țară, în Cluj-Napoca, Zalău și Alba Iulia.

 

O echipa de artiști profesioniști din Cluj, sprijiniți de voluntari, vor oferi pacienților, personalului medical și aparținătorilor activități recreative constând în ateliere pentru pacienți și personalul medical, concerte în aer liber, ateliere pentru copii, ruda pentru o zi pentru pacienți etc.

Activitățile vor fi realizate din sponsorizări și donații, iar reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județ au luat inițiativa de a ajuta  încercând să adune 10.000 de lei. Astfel, la intrarea în spital este un panou pe care se află un puzzle cu imaginea unității, iar fiecare piesa de puzzle valorează 100 de lei. “Împreună ne propunem să refacem puzzle-ul și să contribuim fiecare la acest proiect ce folosește actul artistic ca terapie în spital  https://createactenjoy.com/”, au precizat reprezentanții SJU Zalău.

Leave a Comment