Falșii colindători revin pe la uși în această perioadă

În perioada premergătoare Ajunului Crăciunului, având în vedere obiceiul colindatului, poliția sălăjeană atrage atenția cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru că bunurile cetățenilor să nu cadă în mâna infractorilor:

Acordați o atenție deosebită persoanelor care intră în locuința dumneavoastră cu pretextul de a vă colinda. În momentul în care primiți colindătorii, nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot capta interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încântați de anumite obiecte.

Nu intrați în discuții cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulțumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

Instruiți-vă copiii că atunci atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.

În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, comunicați acest fapt numai persoanelor în care aveți mare încredere. Rugați-i să vă supravegheze locuința, sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră !

Când plecați de acasă încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau colectarea frecventă a corespondenței, de către un vecin sau o persoană de încredere.

Dacă plecați pentru o perioadă scurtă, puteți aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

Încuiați ușile chiar și atunci când sunteți la domiciliu sau plecați pentru câteva minute.

Nu depozitați sume mari de bani sau valori în locuință.

Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să informați străinii că ați plecat de la domiciliu !

 

 

One Thought to “Falșii colindători revin pe la uși în această perioadă”

  1. Rozi

    Nu colinda astia nimic ! Fac galagie, si isi intind mana!

Leave a Comment