Excursie în împrejurimile Zalăului, prima etapă a „Circuitului anotimpurilor”

Aproape 30 de turişti au luat parte la prima acţiune a proiectului „Circuitul anotimpurilor”, organizat de către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău. Demersul are ca obictiv promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din judeţ.
Excursia s-a desfăşurat pe traseul Zalău – Bodia – Buciumi – Răstolţ – Păuşa – Ciumărna – Zalău, cu vizitarea Păstrăvăriei Bretonilor – Bodia, a Castrului Roman din Buciumi, a Muzeului Etnografic din Răstolţ, a Grotei cu statuia Sfintei Fecioare Maria, a Bisericii Greco-Catolice ,,Sf. Apostoli Petru şi Pavel” şi a Bisericii de lemn „Sfântul Ierarh Nicolae” din Păuşa, a Muzeului-Casa Tradiţională din Ciumărna şi a Bisericii din lemn „Sfinţii Mihail şi Gavril” din localitate. La fiecare din aceste obiective turistice, turiştii au primit informaţii de la ghizi, costul excursiei fiind 16 de lei.
„Am organizat circuitul pentru anotimpul iarna, urmând ca, în anotimpurile următoare, să mergem în zone care sunt cele mai frumoase în perioadele respective. În perioada următoare vom propune vizitarea unor obiective turistice din Zalău, în cadrul demersului <>”, au precizat organizatorii.

Leave a Comment