Este oficial: „Zilele Zalăului” nu vor mai avea loc la începutul lunii august

În cadrul primei conferințe de presă a noii conduceri a Primăriei municipiului, care a avut loc miercuri, a fost anunţată data în care vor fi organizate Zilele Zalăului. Astfel, potrivit primarului Ionel Ciunt, manifestările pe care toţi sălăjenii le aşteaptă vor avea loc în zilele de 26, 27 şi 28 august, în ultimul weekend din vara calendaristică a acestui an. Și locul în care Zilele Zalăului vor fi organizate a fost, de asemenea, confirmat. Așa cum cotidianul nostru a anunţat încă de luni, manifestările nu vor mai avea loc în centrul municipiului, pe bulevard. Astfel, Ionel Ciunt a subliniat încă o dată faptul că „Zilele” vor fi organizate, cu tot ceea ce cuprinde această sărbătoare în parcarea din spatele Primăriei. Nu doar vestitele tarabe, terase sau grătare uriaşe vor trebui să se înghesuie într-un spaţiu extrem de mic, însă trebuie ştiut faptul că tot acolo vor avea loc şi manifestările artistice. Astfel încât şi scena va avea, în consecinţă, rezervat un loc considerabil, chiar dacă vom vedea o scenă de dimensiuni reduse.

Chiar dacă părerile sunt atât pro cât şi contra, existând avantaje, dar şi multe dezavantaje în această decizie fără precedent a Primăriei, organizatorii au totuşi şase săptămâni la dispoziţie să gândească şi să încerce, pe cât posibil, să optimizeze atât spaţiul cât şi felul în care oamenii vor putea, concret, să se distreze. Nu ar fi rău ca factorii de resort din Primărie să regândească şi modalităţile prin care vor acorda autorizaţii de funcţionare, de vânzare sau să permită accesul celor care vin cu tot soiul de jocuri de noroc mai mult sau mai puţin dorite de zălăuani, astfel încât spaţiul – oricum limitat – să nu mai fie împânzit de şmecheri, mărfuri de proastă calitate sau chiar periculoase şi imagini de bâlci prost aşa cum an de an am putut vedea pe bulevard, de zilele municipiului. Un element de noutate şi o idee binevenită este faptul că, în cadrul Zilelor Zalăului se va desfăşura şi festivalul Internaţional “Ecouri Meseşene”.

Pe principiul “puţin, dar mai bun”, primarul Ciunt ar putea împăca, până la urmă, pe toată lumea, mai puţin pe cei care vor să păcălească cetăţeanul, pe impostori, hoţi sau pe cei ce vor  să strice prin prezenţa lor manifestările care vor avea loc pe parcursul celor trei zile, la sfârşitul acestei veri.

Alte articole

7 Thoughts to “Este oficial: „Zilele Zalăului” nu vor mai avea loc la începutul lunii august”

 1. Anonim

  E Foarte nine bine.Nu mai trebuie sa plec din or as in acel wekend

 2. Alfaman

  Ma bucur pt.aceasta decizie. Oare „linghispirurile” o sa aiba spatiu suficient acolo? Terenul e putin inclinat, o sa cada in santul ala mare…

 3. Anonim

  eu zic sa nu se mai faca … .ce ne trebuie noua zilele Zalaului???

 4. Anonim

  Bravo domnule primar ce sa zic .O sa ne inghesuim toți ca sarmalele și o sa găsim marfa la un preț exagerat .Recunoașteți ca nici dumneavoastră nu vreți aceste schimbări da vreți sa fiți opus cu ce sa desfășurat pana acum.Eu zic sa mutați și parcul la gara .va rog sa va consultați și cu tineretul nu numa cu pensionații.

 5. vlad

  Chiar nu pot sa inteleg la ce naiba ne trebuie zile zalaului, pana acuma toata lumea sa plangea ca se face galagie minzerie etc acuma ca vor sa le tina in spatele primariei nu e bine ca este prea mic spatiu nici cum nu e bine , atunci macar nu va mai tot plangeti si nu e vorba doar de pensionari ca nu le convine tot balamucu si tiganimea care se face , majoritate sunt tineri cu capu pe umeri

 6. Buna treaba

  Tot aceiasi oameni o sa fie,si gunoaiele alea o sa se arunce in vale care ni le duce ea peste tot prin oras! Daca organizare nu e nimic nu e!

Leave a Comment