“Ecourile Meseşene” vor răsuna în Zalău şi Jibou

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj și a Asociației Naționale de Folclor IGF România, cu sprijinul Primăriei municipiului Zalău și al Primăriei orașului Jibou, în parteneriat cu Clubul Copiilor Jibou și Festivalul „Someș, cântecele tale”, organizează, în perioada 26-28 august 2016 a 41-a ediție a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”.

Evenimentele vor debuta vineri, 26 august, la Casa de Cultură din Jibou. Vor evolua ansamblurile invitate din străinătate la Festival. Sunt aşteptaţi să participe formaţii din Israel, Italia, Ungaria, Republica Moldova, Letonia și Slovacia. Acestea, alături de soliştii invitaţi, vor evolua începând cu ora 16, în sala de spectacole a casei de Cultură, în cadrul celei de-a 30-a ediții a Festivalului „Someș, cântecele tale”.

Duminică, 28 august 2016, în Zalău, pe scena din parcarea Primăriei, în cadrul Zilelelor Zalăului, în cadrul aceluiaşi festival – „Ecouri Meseşene”, între orele 14 – 23 vor evolua ansambluri participante la Festivalul „Someş, cântecele tale” (din județele Gorj, Olt, Suceava, Maramureș, Alba, Cluj și Sălaj); Ansamblul „Exal Dabka” din Israel; Ansamblul „Ru Maccature” – Carpinone din Italia; Ansamblul  „Fonó”  din Ungaria; Ansamblul folcloric „Someșul” din Jibou; Ansamblul „Cucoara și Șoimanii” din Republica Moldova; Ansamblul  „Auda” din Letonia; Ansamblul „Cacina” din Slovacia; Ansamblul Profesionist „Porolissum” din Zalău; Ansamblul Folcloric „Meseşul” din Zalău cu soliştii vocali Sava Negrean Brudașcu şi Dinu Iancu Sălăjanu. Festivalul este organizat cu sprijinul Asociației Creart, Sarmis SA, Staben Impex SRL, Real Invest SRL, Brando Com SRL.

 

 

Alte articole

Leave a Comment