Cursuri intensive de autoapărare pentru polițiștii sălăjeni

Polițiștii de la IPJ Sălaj – structurile de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale participă, în această perioadă, la un program de perfecționare a tehnicilor de autoapărare, sub comanda inspectorului-șef al IPJ Sălaj, Marius Mihăilă.

Prima grupă de polițiști a finalizat cursurile vineri, după cinci zile de pregătiri intense, atunci când vor susține și o evaluare. Cursul, unul organizat în premieră în Poliţia Sălaj, se desfăşoară pe durata a cinci zile lucrătoare şi are o structură modulară, la care participă grupe alcătuite din 12 poliţişti. Cursanţii vor face 6 ore de antrenamente în fiecare zi, cu pauză de 15 minute la fiecare 45 de minute de pregătire. Ei învață diferite tehnici de autoapărare, de la cum să cadă fără să se lovească, lovituri de braţe şi de picioare, la tehnici de imobilizare, de transport forţat, de contracarare a atacurilor albe şi de dezarmare de pistol. Antrenamentele sunt conduse de către poliţişti din cadrul Servicului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. La final, toţi cursanţii participă la o testare, „Procedeele pe care le învață sunt foarte utile în activitatea pe care o întâlnesc pe teren, acolo unde se confruntă cu o serie de situații foarte complexe. Rolul polițistului este de a imobiliza, de a conduce la secție un infractor și nu de a-i proivoca răul. Pe de altă parte, trebuie să fie capabil să își poata proteja propria persoană de unele atacuri venite din partea infractorilor”, a declarat șeful IPJ Sălaj, Marius Mihăilă.

One Thought to “Cursuri intensive de autoapărare pentru polițiștii sălăjeni”

  1. Anonim

    Astfel de cursuri, daca nu se fac constant (macar cateva ore in fiecare saptamana), nu au nici un efect. Exercitiul constant dezvolta deprinderile necesare pe cand un curs intensiv de numai 5 zile pe an produce doar efecte temporare.

Leave a Comment