Castrul Roman de la Porolissum, promovat printr-o aplicaţie mobilă

Consiliul Judeţean Sălaj a lansat miercuri, 19 iunie, o aplicaţie mobilă (audio guide) în scopul promovării Castului Roman de la Porolissum şi a asigurării unui ghidaj turistic cât mai facil a acestui obiectiv, respectiv un „Ghid de prezentare generală a Complexului arheologic – Castrul roman Porolissum”.
Cu ajutorul aplicaţiei se realizează o incursiune virtuală printre principalele vestigii din cadrul Complexului Arheologic Porolissum, asigurându-se astfel premisele pentru un turism de o calitate superioară, vizând unul dintre cele mai importante biective turistice din judeţ.
Aplicația este disponibilă pe toate cele trei platforme principale (Android, iOS, Windows Phone), în limbile română și engleză şi poate fi utilizată urmând câţiva paşi simpli. Mai întâi se descarcă aplicaţia „izi.travel” din AppStore, Google Play sau Microsoft. Odată ajunşi la Complexul Arheologic Porolissum, se deschide aplicaţia „izi.travel”, se intră în mediul acesteia, se selectează „Cititor de coduri” şi se scanează cu camera foto a telefonului codul QR afișat la intrarea în castru. După scanearea codului, utilizatorii au posibilitatea de a descărca ghidul pe telefon sau să primească informaţii online, prin aplicaţie, apăsând butornul Continuare (în acest caz e nevoie de o conexiune la internet pe tor parcursul traseului)
Redarea se va face automat dacă este activat GPS-ul telefonului sau manual, selectând obiectivele de pe harta afişată. Ghidajul audio este în română sau engleză, în funcţie de limba pentru care este setat telefonul.

Alte articole

One Thought to “Castrul Roman de la Porolissum, promovat printr-o aplicaţie mobilă”

  1. Ultima toamna.

    De ce sa te complici si sa incarci memoria telefonului cu o aplicatie ce poate fi utilizata doar la fata locului in baza codului QR aflat la intrarea in castru? Cand oricum, ai toate info disponibile si explicatii pe placutele instalate la toate obiectivele de acolo. Nu cred in utilitatea acestei aplicatii si nu cred ca v-a fi descarcata de un numar considerabil de turisit. Nu stiu cat a costat aceste servicii Consiliul Judetean. Alti bani publici cheltuiti fara cap. S-o facem high-tech, dar cu rost si care sa raspunda unei nevoi, nu doar de dragu de a face ceva in sensul asta. Tipic sistemului bugetar romanesc. Se pare ca le tine (inca) treaba.

Leave a Comment