Amenzi uriașe pentru administratorii de bloc care nu respectă anumite condiții

Un proiect de lege depus la Senat prevede amenzi între 500 de lei şi 3.000 de lei pentru administratorii de bloc, dacă nu prezintă toate actele cerute de departamentele din primării care se ocupă de controlul asociaţiilor de proprietari.

Iniţiativa legislativă modifică şi completează Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Semnatarii proiectului, parlamentari PNL, susţin că este necesară această modificare legislativă, având în vedere primăriile primesc sute de reclamaţii pe an, cu privire la posibile fapte de abuz, fraudă sau falsuri în acte ale administratorilor.

„În prezent, statisticile relevă că există peste 130.000 de asociații de proprietari la nivelul țării. În ultimii ani, în spațiul public au apărut numeroase dezbateri referitoare la abuzuri ale administratorilor, falsuri în acte, delapidări, fraude, multe dintre acestea ajungând în faza urmăririi penale sau a condamnărilor, cu grave consecințe asupra populației care este nevoită, din banii proprii, să suporte aceste fapte”, se arată în expunerea de motive.

Leave a Comment