Alexandra Chira a câştigat concursul de talente „Vedeta populară”

Fata popii din Plopiş, cum se recomandă, Alexandra Chira a fost desemnată câştigătoarea primei ediţii a concursului de talente „Vedeta populară”, de la TVR1. În cadrul finalei ce a avut loc în noaptea dintre ani, interpreta în vârstă de 19 ani a câştigat nu doar trofeul competiţiei, ci şi premiul în valoare de 100.000 de lei, după ce i-a convins cei cinci membri ai juriului: interpretul de muzică tradiţională Grigore Leşe, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.
„Printre lacrimi de bucurie, sunt mândră și onorată să duc trofeul “Vedeta populară” acasă. Îl dedic tuturor celor care mă iubesc și mă susţin! La mulţi ani!”, a scris sălăjeanca pe pagina ei de Facebook, la scurt timp după ce a fost desemnată câştigătoarea marelui premiu în valoare de 100.000 de lei.

Alexandra Chira se laudă cu o carieră de 11 ani în domeniul muzicii populare şi cu un palmares extrem de bogat. S-a lansat în folclor pe când avea doar 8 ani, iar de atunci este nelipsită de la pe cele mai importante scene ale ţării ori din emisiunile TV de profil. Printre cei care au sprijinit-o de-a lungul anilor s-au numărat solistul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu, dar şi cunoscuta realizatoare TV Marioara Murărescu. Aceasta din urmă i-a asigurat cuvântul de prezentare de pe primul CD – „Io-s fată de sălăjană”, apărut în 2010. Trei ani mai târziu, a lansat „Am crescut fată la ţară”.
„Vedeta populară” este un talent-show de folclor prezentat de Iuliana Tudor, în care interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. De-a lungul mai multor etape, 54 de pasionaţi de folclor din toate colţurile ţării, îmbrăcaţi în straie populare au luptat pentru acest titlu şi pentru cei 100.000 de lei puşi la bătaie.

4 Thoughts to “Alexandra Chira a câştigat concursul de talente „Vedeta populară””

 1. Alexandru

  Bravo Alexandra, ai fost minunata, meriti toata admiratia si toate felicitarile pentru aceasta reusita si bineinteles, pentru toate celelalte realizari ale tale de pana acum.
  Cand „marele rapsod Lese” ti-a acordat nota 9, m-a cuprin o mare ciuda la adresa acestuia, care a gresit efectiv in aprecierea sa. M-am bucurat nespus in final, cand am constatat ca ceea ce iti preziceam eu inca din prima faza a concursului, s-a adeverit. Am trait acest moment al tau, cu lacrimi in ochi de bucurie.
  Sincere felicitari si „La multi ani” cu realizarile pe care ti le doresti !

 2. Prof.Marin ŞTEFAN

  Prof. Marin ŞTEFAN. Bravo, ALEXANDRA! Ca de obicei, ai fost admirabilă! Da, eşti VEDETA POPULARĂ din întreaga noastră ţară!
  Fără alte cuvinte, spun:
  Pentru al tău mare succes,
  Numărându-mă printre melomani,
  Să te felicit sincer, am ales,
  Dorindu-ţi: LA MULŢI ANI!

 3. ana

  FELICITARI Alexandra ! Nici nu se putea altfel !

 4. mitrut

  Esti frumoasa, desteapta si foarte talentata !
  Esti facuta pt scena, acolo te simti tu cel mai bine, se vede si se simte.
  Cinste tie si minunatilor tai parinti.
  Dumnezeu sa te aiba in paza.

  Din suflet „La Multi Ani !”

Leave a Comment