Zalău: termen scadent pentru plata taxelor și impozitelor locale aferente primului semestru al anului

Primăria Municipiului Zalău reaminteşte contribuabililor persoane fizice şi juridice că ziua de luni, 1 aprilie, este primul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al anului 2019.

În condițiile în care impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și  impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an 2019 de către contribuabilii persoane fizice și juridice, este achitat până în 1 aprilie 2019, contribuabilii persoane fizice beneficiază de o bonificație de 10 la sută, iar contribuabilii persoane juridice de o bonificație de 5 la sută din valoarea acestor impozite.

În cazul contribuabililor care nu efectuează plata la termen a obligațiilor fiscale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula, conform prevederilor legale, majorări de întârziere în cuantum de 1 la sută pe lună și fracțiune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, Primăria Municipiului Zalău recomandă atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, să achite la termen impozitele și taxele datorate bugetului local al Municipiului Zalău.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar și/sau prin intermediul cardului bancar la ghişeele din cadrul  Primăriei Municipiului Zalău, în numerar la ghiseele CEC,  prin virament bancar în conturile Municipiului Zalău afișate pe site-ul www.zalausj.ro secțiunea Taxe și impozite locale, precum și electronic, cu cardul, prin intermediul paginii web  www.ghiseul.ro pentru persoane fizice. De asemenea, începând cu anul 2017, există posibilitatea de plată cu cardul prin intermediul paginii web www.zalausj.ro/Secțiunea plătește online cu cardul, pentru persoanele juridice care doresc să utilizeze această metodă de plată, cu precizarea că  în cazul folosirii acestei modalități de plată, nu se percepe  comision agentului economic.

Alte articole

One Thought to “Zalău: termen scadent pentru plata taxelor și impozitelor locale aferente primului semestru al anului”

  1. Anonim

    Și statul roman câte penalități plătește pentru nerambursarea taxei de mediu, sau com s-o mai numi?

Leave a Comment