Treceri de pietoni tridimensionale în Zalău

Primele treceri de pietoni tridimensionale (3D) au apărut, vineri, în Zalău. Astfel, cele două “zebre” 3D au fost executate pe carosabilul de  lângă clădirea ce a aparține Centrului de Cultură și Artă Sălaj (în prezent folosită pentru birourile Consiliului Județean) și în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor, din centrul municipiului. Ideea unor astfel de treceri de pietoni a fost promovată pentru prima dată de Magazin Sălăjean, în urmă cu aproape trei ani. Municipalitatea a inițiat, ulterior, un proiect de participare bugetativă prin care zălăuanii au putut prezenta idei și proiecte pentru dezvoltarea municipiului. Printre alte proiecte, și cel  referitor la trasarea unor treceri de pietoni de acest tip a fost aprobat în final. Lucrarea a fost executată de Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Cele două treceri de pietoni 3D sunt primele de acest tip din județul Sălaj, municipalitatea având în plan să amplaseze, în primă fază în centrul Zalăului și pe bulevard, astfel de marcaje pietonale. În ceea ce privește calitatea lucrării, respectiv efectul tridimensional al acestor marcaje, pietonii și șoferii care vor ajunge în această zonă vor putea să-și facă o impresie clară, privind zebrele din unghiuri diferite, cel mai important și cel care, de altfel, trebuie luat în considerare fiind cel frontal, respectiv ceea ce vede șoferul aflat la volan atunci când se apropie de o astfel de “zebră”.

3 Thoughts to “Treceri de pietoni tridimensionale în Zalău”

 1. Anonim

  cum ar fi sa promovati si pornirea radarelor fixe dinoras ? si mai ales montarea in continuoare pe bulevar a acestor rdare, de sub Meses pana la Jandarmerie !

 2. Anonim

  Arata super peste drumul denivelat. Exact acea trecere din imagine. Dacă nu e pe o suprafață plana nu are aspectul dorit

 3. Anonim

  E grozav ca municipalitatea se ocupa cu desene 3D pe asfalt! Ar fi si mai grozav daca s-ar preocupa de siguranta pietonilor, asigurandu-se ca semafoarele functioneaza la orele de varf. De exemplu, semaforul de pe bulevard, de la trecerea de pietoni din dreptul Universal SA, care de saptamani bune e pe culoare galben intermitent. In fiecare dimineata e ca si cum am juca ruleta rusesca: ajungem vii pe partea opusa sau nu?
  Ridicati si astfel de probleme fata de municipalitate. Sau poate asteptati sa se intample vreo nenorocire, ca sa aveti o stire de senzatie cu care sa tineti prima pagina a ziarului?

Leave a Comment