Sute de kilograme de deșeuri adunate de pe Valea Zalăului

Aproximativ 500 de kilograme de deșeuri vegetale și PET-uri au fost adunate prin acțiunea de igienizare a râului Zalău, în zona localității Sărmășag, de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj.

„Deșeurile colectate din zonele igienizate sunt rezultatul nepăsării anumitor cetățeni care aleg să le arunce la întâmplare. Deși impactul acestora asupra mediului înconjurător și asupra calității vieții este unul cunoscut, oamenii continuă să arunce deșeuri în spațiile neamenajate. Statisticile arată că doar 11 la sută din deșeurile municipale sunt reciclate, România fiind a doua țară cu cea mai slabă rată de reciclare din UE. Un procent rușinos, având în vedere că media europeană este de 47 la sută. Noua provocare presupune ca România să ajungă la 55 la sută rată de reciclare până în 2025. Acțiunile de igienizare și colectarea selectivă sunt pași pe care trebuie să-i facem, noi cetățenii și autoritățile, pentru atingerea noii ținte”, este mesajul oficialilor Administrației Bazinale Someș-Tisa.

A. Lungu

One Thought to “Sute de kilograme de deșeuri adunate de pe Valea Zalăului”

  1. […] Aproximativ 500 de kilograme de deșeuri vegetale și PET-uri au fost adunate prin acțiunea de igienizare a râului Zalău, în zona localității Sărmășag, de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj. „Deșeurile colectate din zonele igienizate sunt rezultatul nepăsării anumitor cetățeni care aleg să le arunce la întâmplare. Deși impactul acestora asupra mediului înconjurător și asupra calității vieții este unul cunoscut, oamenii continuă să arunce deșeuri în spațiile neamenajate. Statisticile arată că doar 11 la sută din deșeurile municipale sunt reciclate, România fiind a doua țară cu cea mai slabă… Citeste mai mult […]

Leave a Comment