Sălajul, străbătut de magistrala de gaz Huedin-Lugașu. Mai multe localități se vor putea racorda la rețeaua de gaz

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiții „Conducta de transport gaze naturale Huedin-Lugașu, inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică”, au anunțat astăzi oficialii instituției sălăjene.

Potrivit proiectului, în lungime totală de aproape 70 kilometri, conducta va traversa teritoriul județelor Cluj, Sălaj și Bihor, și va face legătura între două capete de magistrală de gaz, din zona Huedin (județul Cluj), până în zona Lugașu de Jos (județul Bihor). „Lungimea în plan a traseului conductei este, pe teritoriul Sălajului, de aproximativ 4,4 km, lungimea reală urmând să fie definitivată după efectuarea măsurătorilor topografice. Ulterior stabilirii traseului, vor fi identificate categoriile terenurilor traversate, suprafețele afectate din fiecare unitatea administrativ-teritorială, precum și deținătorii respectivelor parcele”, se arată într-o informare a Consiliului Județean Sălaj. „Certificatul de urbanism emis reprezintă un pas extrem de important pentru realizarea proiectului de investiții declarat de Guvern ca fiind proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Faptul că magistrala traversează județul nostru nu poate decât să ne bucure. Pe teritoriul Sălajului, conducta va fi amplasată în extravilan și intravilan, pe teritoriile administrative aparținătoare localităților Sâg și Fildu de Jos. În același timp, va da posibilitatea realizării de rețele secundare pe o rază de până la 50 kilometri. Acest lucru va stimula dezvoltarea economică a zonelor respective, prin crearea de condiții prielnice pentru atragerea de investitori, și va îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor”, a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj. Investiția urmează să fie realizată în perioada 2023-2024.

One Thought to “Sălajul, străbătut de magistrala de gaz Huedin-Lugașu. Mai multe localități se vor putea racorda la rețeaua de gaz”

  1. […] Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiții „Conducta de transport gaze naturale Huedin-Lugașu, inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică”, au anunțat astăzi oficialii instituției sălăjene. Potrivit proiectului, în lungime totală de aproape 70 kilometri, conducta va traversa teritoriul județelor Cluj, Sălaj și Bihor, și va face legătura între două capete de magistrală de gaz, din zona Huedin (județul Cluj), până în zona Lugașu de Jos (județul Bihor). „Lungimea în plan a traseului conductei este,  » Citeste mai mult […]

Leave a Comment