S-a votat: Zalăul va avea o statuie ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul

În cadrul primei ședințe ordinare a noului Consiliu Local, consilierii au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism “Plan Urbanistic de Detaliu pentru amplasare monument de for public – statuia lui Mihai Viteazul – amenajare spațiu (alei pietonale și mobilier urban)” pe bulevardul  Mihai Viteazul, în fața cinematografului Scala. Proiectul, aprobat cu 12 voturi “pentru”, prevede amplasarea statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul în zona intersecției cu același nume cu strada Simion Bărnuțiu, în fața cinematografului Scala, fără a se interveni asupra arterelor de circulație auto. În zonă, mai exact în interiorul amplasamentului, vor fi create căi pietonale și se vor reorganiza cele existente pentru o cât mai bună punere în valoare a obiectivelor propuse. Statuia se va realiza din bronz, cu un soclu din beton armat, placat cu piatră de calcar sau de granit, iar pentru amenajările din jurul statuii se vor folosi pardoseli de exterior antiderapante și soluții peisagere cu vegetație joasă, de tip gazon, arbuști ornamentali și vegetație medie. Mobilierul urban din zonă va fi unul ergonomic, din materiale rezistente la intemperii. În proiectul aprobat, amplasarea statuii în zonă se justifică astfel: “Prin poziționarea sa, amplasamentul se dovedește a fi propice investiției, crescând calitatea estetică a peisajului urban. (…). Propunerea se va armoniza cu proiectul municipalității pentru amenajare de trotuare și piste de biciclete pentru bulevardul Mihai Viteazul și pentru strada Simion Bărnuțiu”.

Alte articole

14 Thoughts to “S-a votat: Zalăul va avea o statuie ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul”

 1. Anonim

  Cine te o prostit primare ? Sau iti place grandomania ca la vicele tau stiu ca i place.A arăta exact de rau ca fântâna oribilă de la Scala.Te ai consultat cu zalauanii ? Iti spun eu ca mai mult de 60% nu erau de acord.

  1. Anonim

   Și cât ne costă? Un milion de euro? Daca doar sa schimbi marmura la Medeleni a fost 100.009 de euro. Asta costă cât tot bulevardul.

 2. Anonim

  Sa folositi pentru placara soclului aceeasi marmura si aceeasi mesteri care au lucrat la platou.
  Au facut ”lucru de calitate” !!??
  Mai bine ati folosi banii pentru reabilitarea strazilor pe care le-ati pus in zona ‘A” de impozitare si arata ca strazile din zona limitrofa a altor orase resedinta !!!!
  De ce nu ati realizat fantanile magice in aceea zona si ati ocupat bulevardul.Gandire de indieni.

 3. Anomin

  Trotuare, parcare, cresa, asfaltare strazi,locuri de joaca……

  1. MESESAN DOiNA

   Cred ca Zalaul are nevoie de amenajarea spatiilor pt parcare,joaca copii,depozitarea gunoaielor menajere( vezi mizeria din zonaLiraCristal-pasajul de la Tribunal- Bd MViteazu) unde locul de joaca pt copii e chiar langa ghena!!In opinia mea,”fantana ” si mai nou proiectul statuii ecvestre sunt sinonime cu „a- ti cumpara Mercedes cand locuiesti in tr- un conteiner””!!Inafara toaletei publice din parc mai stiti vreuna in Zalau??Nu vede(simte) nimeni de la primarie dejectele umane de peste tot ???

 4. Felicitări

  Așteptăm statuia !

 5. Anonim

  PSD SI UDMR , doua partide in care la conducere au ajuns niste topirlani fara educatie si cultura. In ambele plin de sovini insa se straduid sa nu o arate. Sa faci in centrul orasului statuiA lui Mihai Viteazu , cand tu ai avut in judet pe Barnutiu Maniu, Coposu, Scipione si multi altii. Asta insesmna sa fii prost de bubui !!!!

 6. Anonim

  19 53 ai mare dreptate.Dar ce stie veterinarul cu PSD ul lui ?

 7. Anonim

  Mihai Pătrașcu din Tg. de Floci?

 8. Andrei

  Conducerea are viziune ceausista
  Fantane arteziene
  Taiem copaci
  Facem statui
  Centru conteaza
  Las ca o sa stati la vara sub umbra statuii sau daca aveti probleme cu masina il chemati pe mihai viteazu sa va schimbe bucsele :)))
  De punea ti si voi un domnitor din ardeal nu unu care a venit in salaj / Zillenmarkt si a inciendiat orasu! Mai bine o distrugea de tot sa nu mai fie dictatori la putere

 9. Lina

  Avem nevoie de parcuri pentru copii, avem de nevoie de cultură și creșterea nivelului cultural al populației. Avem nevoie de teatru fie pentru adulți fie pentru copii și de activitati extrașcolare. Toate acestea pentru a creste nivelul populației. Oare ce vom face cu o statuie?

 10. Anonim

  STATUIA o privesti cu gandul la omul care a realizat marele ideal al UNIRII pentru ca si acum este valabi UNIREA FACE PUTEREA . Nevoile sunt multe dar pe rand………………

 11. Anonim

  11:28 Domnitor din Ardeal? Au existat alti conducatori romani in Ardeal? Adica, Voievodul Gelu are deja statuie, numai ca ar trebui pusa la strada.

Leave a Comment