S-a întocmit lista cu tinerii zălăuani care au prioritate în obţinerea unei locuinţe ANL

Nu mai puţin de 30 de tineri, din cei 50 care și-au depus dosarul pentru obținerea unei locuințe ANL, au obținut punctaj pentru a primi, cu chirie, o locuință. Lista solicitanților care au acces la o locuință ANL, dar și lista de priorități în solicitarea cererilor de locuințe ANL, pentru tineri, destinate închirierii au fost aprobate de consilierii locali în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local (CL). Astfel, printr-o adresă a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a avizat favorabil propunerile de criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea acestora, pentru tineri, destinate închirierii. De asemenea, printr-o Dispoziție a primarului municipiului Zalău, numărul 697 din 12 iunie, s-a constituit o comisie socială de analiză a cererilor de repartizare a locuințelor ANL pentru tineri, destinate închirierii. Comisia, conform unei HCL 136 din 2019 – prin care au fost aprobate criteriile de acces și criteriile de ierarhizare a cererilor înregistrate până în 31 mai, a procedat la analiza și ierarhizarea cererilor. Termenul limită de completare a dosarelor a fost 5 iulie.

În urma analizei cererilor, comisia a întocmit ”Lista solicitanților care au acces la locuințe”, dar și ”Lista de priorități în soluționarea cererilor”, în funcție de punctajul rezultat în urma aplicării criteriilor de ierarhizare. Din totalul de 50 de dosare analizate, 47 sunt eligibile și trei respinse. Din cele 47 eligibile, s-a stabilit ordinea de prioritate, iar 30 de tineri se regăsesc pe lista celor care vor avea acces la locuințe ANL.

”Contestațiile cu privire la stabilirea accesului la locuințe, dar și acordarea priorităților în soluționarea cererilor se vor depune în termen de șapte zile de la afișarea listelor, iar soluționarea contestațiilor se va asigura în termen de 15 zile de la data limită de depunere a contestațiilor. De precizat este faptul că, în cazul unor punctaje egale solicitanții vor fi departajați în funcție de situația locativă constatată la data efectivă a repartizării locuințelor, având prioritate, numai în acest caz, solicitanții a căror situație locativă este, sau poate deveni, în mod iminent gravă. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face în funcție de vechimea cererii solicitantului”, se într-o notă a proiectului aprobat de consilieri. Lista poate fi  consultată pe site-ul Primăriei Zalău, secţiunea proiecte de hotărâri ( Proiect numărul 37).

Alte articole

2 Thoughts to “S-a întocmit lista cu tinerii zălăuani care au prioritate în obţinerea unei locuinţe ANL”

  1. Anonim

    lista plina de tagani si bozgori

    1. Anonim

      Mai bine sa fie plina cu „bozgori” si „tagani” decat cu inculti sovini ca tine.

Leave a Comment