Puieți de arbori rezistenți la poluare, plantați astăzi la Jibou

O sută de puieți de frasin au fost plantați astăzi în orașul Jibou, în zona străzilor Libertății și Gheorghe Doja. Puieții plantați sunt unii rezistenți la poluarea specifică locurilor cu trafic intens, potrivit viceprimarului orașului Jibou, Vlad Pașcalău.

„Astăzi a avut loc acțiunea de amenajare a aliniamentelor stradale aferente străzilor Libertății și Gheorghe Doja prin plantarea unui număr de 100 frasini cu coroană globulară (Fraxinus ornus Mecsek). Frasinul „Mecsek” este un arbore decorativ care oferă un peisaj deosebit în aceste aliniamente în special datorită formei coroanei globulare și a aspectului frunzelor sale care își modifică culoarea în funcție de anotimp. La alegerea acestei specii s-a avut în vedere în special traficul intens din această zonă, frasinul fiind rezistent la poluare și având o dezvoltare armonioasă chiar și în medii ostile”, a punctat viceprimarul orașului Jibou, Vlad Pașcalău.

One Thought to “Puieți de arbori rezistenți la poluare, plantați astăzi la Jibou”

  1. […] O sută de puieți de frasin au fost plantați astăzi în orașul Jibou, în zona străzilor Libertății și Gheorghe Doja. Puieții plantați sunt unii rezistenți la poluarea specifică locurilor cu trafic intens, potrivit viceprimarului orașului Jibou, Vlad Pașcalău. „Astăzi a avut loc acțiunea de amenajare a aliniamentelor stradale aferente străzilor Libertății și Gheorghe Doja prin plantarea unui număr de 100 frasini cu coroană globulară (Fraxinus ornus Mecsek). Frasinul „Mecsek” este un arbore decorativ care oferă un peisaj deosebit în aceste aliniamente în special datorită formei coroanei globulare și a aspectului…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment