Proaspăt reabilitată, strada Crinului este din nou făcută bucăți

Suntem deja proverbiali în privința reabilitărilor stradale care, ori nu se mai termină în veci ori sunt din nou sub ciocanul de abataj, după ce au fost recepționate în urma reabilitărilor. Un astfel de exemplu este și strada Crinului, cum urci dinspre clădirea Prefecturii sau cum cobori de pe strada Cloșca, o altă rană veșnic deschisă pe segmentul infrastructurii rutiere din Zalău. După ce Primăria a tăiat panglica inaugurală în urmă cu câteva luni, această stradă îmbrăcând veșmânt asfaltic nou, cu trotuare și borduri aferente, noi și acelea, zilele trecute utilajele și-au făcut nemilos apariția în zonă.

Motivul este unul cât de cât logic, acela că și pe această stradă se dorește îngroparea cablurilor și firelor atât de inestetice, care au ajuns să arate ca o pânză de păianjen în întreg municipiul. Doar că, eterna problemă a noastră, cauzată de decizii tardive sau negândite, este aceea că, după ce investim, cheltuim și facem ca un loc ori o stradă să arate bine, spargem din nou pentru că ne trezim că fie am uitat ceva, fie am vrea să îmbunătățim. “Pentru strada Crinului, în programul acestui an al firmei Citadin, este prevăzută lucrarea de realizare a unei re ele de iluminat public, pe o lungime de 120 m cu o valoare de 18.026 de lei.  

Odată cu realizarea acesteia, Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Zalău și operatorii de servicii de internet, telefonie și cablu TV, introduc în subteran noile rețele, urmând conectarea punctelor de consum la acestea”, a răspuns municipalitatea la solicitarea Magazin Sălăjean. Reabilitarea străzii Crinului a făcut parte dintr-un proiect de investiții pe acest segment, derulat pe mai multe străzi din municipiu, anul trecut, proiect ce a costat în total peste 2.140.000 de lei.

Este vorba despre proiectul “Reparaţii carosabil, trotuar, zid de sprijin, montat borduri, pe o suprafaţă de 27.026 mp, în valoare de 2.143.665,97 lei, pe străzile  Crinului, Ioan Slavici, Constantin Dobrogeanu Gherea, Lt. col. Teofil Moldoveanu, Crângului, Fabricii, Nicolae Titulescu, Unirii, Andrei Șaguna”.

Vorba aceea: dă-i, Doamne, constructorului, mintea cea de pe urmă, și nu ne duce pe noi mereu din greșeală în eroare, așa cum pățim când încercăm să aplaudăm o investiție, dar pe când ne încălzim palmele auzim din nou cupa buldozerului în acțiune.

Alte articole

One Thought to “Proaspăt reabilitată, strada Crinului este din nou făcută bucăți”

  1. Anonim

    Cred că ati sărit ceva ani ! Strada Crinului nu a fost modernizat a fost introdus canalizarea dar asta amu 3 ani !!!!!

Leave a Comment