Primul autobuz electric ajunge din Cehia, în Zalău

Primul autobuz electric care va deservi Zalăul este finalizat și urmează să ajungă în zilele următoare în municipiu. Acest lucru este confirmat în urma unei vizite efectuată săptămâna trecută, la firma producătoare din Cehia, a primarului Ionel Ciunt, viceprimarului Teodor Bălăjel și a unor responsabili din cadrul instituției cu privire la acest proiect. De asemenea, conform prevederilor contractuale, această vizită va fi urmată de etapa de instruire, în perioada 10-13 februarie, a cinci specialiști din cadrul Transurbis SA. Proiectul cu finanțatre europeană cuprinde, pe lângă achiziția a 20 de autobuze electrice (10 autobuze urbane electrice din gama de 10 metri și 10 autobuze electrice din gama de 12 metri), sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze; stații de încărcare pentru autobuze electrice (șase stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă). “Am vrut să ne asigurăm că lucrurile evoluează conform graficului stabilit prin contract și că primele autobuze electrice, din gama de 10 metri, vor ajunge în Zalău într-un timp relativ scurt: februarie – martie. De asemenea, am avut o întâlnire la Bratislava cu reprezentanții unei companii de transport care au achiziționat același tip de autobuze, în vederea identificării problemelor pe care le-au întâlnit în exploatarea lor”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Alte articole

4 Thoughts to “Primul autobuz electric ajunge din Cehia, în Zalău”

 1. Anonim

  S-au dus in excursie?

 2. Anonim

  Meseriasii au plecat in citi break!

 3. Anonim

  Ca tot veni vorba.Autobuzele astea de la transurbis n-ar putea beneficia de o curatare la interior?Unele sunt pur si simplu jegoase.Si mai avem si gripa .Si alea care merg la tiganii aia din ortelec n-ar putea fi cele cu scaune de plastic?Macar alea s-ar putea spla mai des ca se usca usor.Ca sa nu mai vorbim de lipsa de implicare a soferilor.Pai daca scrie ca nu-i voie sa-ti pui sacosele pe scaune nu le pune domnule ! Si daca soferul vede de ce nu intervine?Pentru ca nu-i autobuzul lui of course.

 4. Anonim

  Au venit autobuze noi, dar de ce nu plătesc fiecare bilet și sa fie civilizat? De câte ori ați mers cu autobuzul și a venit controlarea sa va ceara biletul și țiganilor nu ca merg pe gratis… Eu nu înțeleg de ce nu mai sunt jandarmi cu controloarele pe traseu!

Leave a Comment