Primăriile din Sălaj, lovite de scumpirea carburanților

Mai mulți primari de comune sălăjene au anunțat că scumpirea motorinei a lovit greu în bugetele locale. La unele primării există facturi restante inclusiv pentru lunile mai, iar primarii spun că așteaptă luna iulie pentru a putea achita aceste restanțe.

În unele primării, scumpirea motorinei a pus greutate pe bugetele locale, iar asta pentru că au crescut cheltuielile. Cele mai mari probleme sunt în comunele mici, acolo unde și bugetul este unul limitat, iar contribuabili importanți sunt aproape inexistenți. O astfel de problemă a fost sesizată la întâlnirea oficialilor patronatelor din Sălaj și Cluj, întâlnire desfășurată în comuna Zimbor. „Suntem și noi afectați de scumpiri, bugetul nostru este fundamentat pe trimestre și așteptăm să înceapă luna iulie, trimestrul III, pentru a putea plăti facturile din lunile mai-iunie. La momentul fundamentării bugetului era un preț la carburant, iar acum este un cu totul alt preț, mult mai mare. Costurile sunt tot mai mari, pentru că noi folosim motorina cu toate utilajele noastre, ale primăriei. Bugetul nu poate fi modificat numai prin rectificare , dar, din păcate nu există sume suplimentare pentru rectificare. Așa că așteptăm de la un trimestru la altul în speranța că ni se va suplimenta bugetul pentru a acoperi în totalitate cheltuiala, iar asta pentru a nu ajunge în situația de a nu mai face lucrări din lipsă de carburant”, a declarat primarul comunei Zimbor, Gabriel Mureșan.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Primăriile din Sălaj, lovite de scumpirea carburanților”

  1. […] Mai mulți primari de comune sălăjene au anunțat că scumpirea motorinei a lovit greu în bugetele locale. La unele primării există facturi restante inclusiv pentru lunile mai, iar primarii spun că așteaptă luna iulie pentru a putea achita aceste restanțe. În unele primării, scumpirea motorinei a pus greutate pe bugetele locale, iar asta pentru că au crescut cheltuielile. Cele mai mari probleme sunt în comunele mici, acolo unde și bugetul este unul limitat, iar contribuabili importanți sunt aproape inexistenți. O astfel de problemă a fost sesizată la întâlnirea oficialilor patronatelor… Citeste mai mult […]

Leave a Comment