Primăria Zalău a primit prima ofertă pentru autobuze electrice

Primăria Zalău va achiziționa, în viitorul apropiat, primele autobuze electrice ce vor deservi călătorii în transportul urban din municipiu. Potrivit reprezentanților municipalității, este vorba despre o ofertă ce vine din partea unui producător din Turcia, Anadolu Automobil, aceasta fiind, de altfel, singura ofertă pusă la dispoziția municipiului Zalău în procedura ce s-a încheiat în 25 aprilie. 

Reprezentanții Primăriei Zalău au răspuns solicitării Magazin Sălăjean cu privire la această ofertă. “Pentru achiziția celor 20 de autobuze urbane cu propulsie electrică și podea total coborâtă, sistem de e-ticketing și sisteme conexe, stații de încărcare cu energie electrică  a autobuzelor electrice, s-a depus o singură ofertă, de către asocierea Anadolu Automobil Rom – AIC Trukcs Radcom. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 25 aprilie 2019.

Oferta fiind în evaluare, contractul încă nu a fost atribuit. În acest contract este prevăzută achiziția a 10 autobuze urbane electrice – gama de 10 metri, a 10 autobuze urbane electrice – gama de 12 metri și a unui sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, a 45 de sonde litrometrice, a unui sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze. Din ofertă mai fac parte 10 automate de vanzări bilete, șase stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă. Valoarea  estimată (fără TVA) a acestui contract este de 58.121.885 de lei (aproximativ 12,7 milioane de euro). Nu se știe, deocamdată, dacă firma Anadolu va fi în final cea care va furniza autobuzele și celelalte elemente prevăzute în ofertă, societății Transurbis însă, fiind singura, este foarte posibil ca zălăuanii să cicrcule în scurt timp cu aceste autobuze turcești noi și nepoluante.

Alte articole

5 Thoughts to “Primăria Zalău a primit prima ofertă pentru autobuze electrice”

 1. Anonim

  Autobuze din Turcia? Nu ati vazut cum se comporta autobuzele turcesti cumparate de primaria din Bucuresti? Sunt varza… Turcii se pricep doar la saorma, kebab si manele. De ce nu luati exemplul Clujului care a achizitionat autobuze Mercedes electrice. Mai este o firma in Polonia – Solaris se cheama – care produce autobuze electrice foarte bune.

  1. Anonim

   correct ! sunt mai proste decat cele facute in China !!1
   de ce nu iau si ei autobuze cum a luat Clujul?

 2. SeveN

  Cum sa cumpere de la Mercedes daca nu si-a depus oferta?! Si nu mai idolatriza Clujul ca nu e chiar asa. Si inca un „amanunt”, autobuzele electrice din Cluj sunt Solaris (Polonia). Nu stiu cu cat sunt mai fiabile decat cele turcesti pt ca, sa fim seriosi cine a auzit de firma asta pana acum?
  Si eu mi-as fi dorit Mercedes, dar poate-i convingi tu, data viitoare, sa se prezinte la licitatie 🙂

  1. Anonim

   dar de astea turcesti cine a auzit? tu si Firea 🙂

 3. solutia ar fi sa fie gratis transportul in comun ! sa se dubleze impozitele la cei care detin 2 masini, si tripleze la cei care detin 3 masini !!!

  pe unde o sa circule? nu sunt fiabile pe dealuri !!!
  centru -gara?
  si cam atat !!
  de ce primaria nu a dus la capat proiectul pe fonduri euro[ene, prn care tot bulevardul se putea moderniza, se cumparau autobuze, dar cu o singura conditie „SA EXISTA BANDA SEPARATA PENTRU TARNSPORTUL IN COMUN !!!!

Leave a Comment