Primăria Zalău face demersuri pentru construirea unui stadion nou

Primăria Municipiului Zalău a transmis, în data de 12 iunie 2019, către Compania Națională de Investiții o solicitare, semnată de primarul Ionel Ciunt, privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Complexuri sportive” pentru obiectivul de investiții ”Construire bază sportivă tip 1 în Municipiul Zalău”.

Investiția va consta în realizarea unei baze sportive tip 1 cu următoarele funcțiuni: teren de fotbal, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF – dimensiuni 105,00 x 68,00 m cu nocturnă și tribune pentru 500 spectatori; teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, tenis și va avea dimensiunea de 20,00 x 40,00 m; clădire administrativă și vestiare; parcare autovehicule și autocare.

Necesitatea promovării acestei investiții este prevăzută în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2016-2023 a Municipiului Zalău, aprobată prin HCL 224/29 din septembrie 2016. Astfel, în scopul realizării obiectivului strategic „Calitatea ridicată a vieții”, domeniul Infrastructura publică adaptată nevoilor, sunt prevăzute acțiuni de construire a infrastructurii de recreere și sport, inclusiv realizarea unui stadion, a unei săli polivalente, a unor terenuri de sport în aer liber și alte investiții de sport și recreere.

De asemenea este realizat și aprobat un plan de urbanism zonal, având denumirea „Plan urbanistic zonal privind amplasarea unor obiective de interes public și privat ale Municipiului Zalău – cartier Dumbrava Nord (fost teren MApN) – Judetul Sălaj, care prevede realizarea investițiilor sus-menționate, dar și a 503 locuințe ANL, finanțate prin Agenția Națională pentru Locuințe, două blocuri din etapa I, respectiv un bloc P+6 și unul P+10, fiind în curs de execuție.

Proiectul ”Construire bază sportivă tip 1 în Municipiul Zalău” răspunde unei nevoi reale a municipiului asigurându-se astfel infrastructura necesară pentru desfășurarea în condiții optime a sportului de masă, pentru creșterea sănătății populației, dar și a celui de performanță, ținând cont de faptul că la nivelul municipiului sunt active echipe de fotbal, volei, handbal și alte sporturi.

 

Alte articole

6 Thoughts to “Primăria Zalău face demersuri pentru construirea unui stadion nou”

 1. Anonim

  STADIONUL SE VA NUMI ROBERT GOIE?

 2. 500 locuri?!

  500 locuri e stadion la voi?! Ala e un simplu teren de fotbal!

  1. Anonim

   Are tribune si nocturna. Da e u stadion. Mai.mic, dar este.

   1. Anonim

    Doar 500 de locuri?

 3. AmaR

  Un „stadion” cat sala casei de cultura a sindicatelor :)))
  Un bazin semiolimpic de inot ar fi fost muuult mai de dorit. In fine, pacat ca nicio administratie n-a inteles importanta acestui sport (inotul) pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor/adultilor.

 4. Anonim

  Mai bine a-ti spune unde au disparut banii de la volei,salariile jucatorilor,in anul cu cea mai mare finantare din bani publici.A-ti pus lupul paznic la oi,famiglia Cota,tipic pesedist!

Leave a Comment