OCPI Sălaj așteaptă în continuare cererile de cadastrare gratuită din partea primăriilor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Suma totală alocată de ANCPI în această etapă de finanțare pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, pe sectoare cadastrale, este de aproape 280 de milioane de lei.

ANCPI finanțează și în 2019, din veniturile proprii, lucrări de cadastru general în toate localitățile eligibile în cadrul PNCCF. Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI) începând cu luna aprilie. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni.

În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, față de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016. Până în prezent, 2.181 de primării și-au exprimat dorința de a accesa acești bani în 2019, pentru a înregistra în sistemul integrat de cadastru și carte funciară o suprafață estimată de 3.291.000 hectare și un număr estimat de 4.066.000 de imobile.

Astfel, începând cu data de 3 aprilie 2019, fiecare oficiu teritorial va comunica unităților administrativ-teritoriale care au solicitat finanțare în această etapă, suma de care vor beneficia și modelul contractelor de finanțare.

În județul Sălaj, au fost înregistrate 45 cereri pentru finanțarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 4.232.801 lei. Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Totodată, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI – urile trebuie să găsească prestatori până în luna august, anul curent. Conform legislației, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor. Un număr 45 de localități sălăjene au depus cereri pentru efectuarea cadastrrări de către OCPI Sălaj, până în prezent.

 

 

 

9 Thoughts to “OCPI Sălaj așteaptă în continuare cererile de cadastrare gratuită din partea primăriilor”

 1. Anonim

  Directorul OCPI Salaj mai face naveta zilnic la Simleu cu masina institutiei,pe bani publici?

 2. Anonim

  Face zilnic de 9 luni in continuu,cu stirea prefectului si a presedintelui ANCPI.In aceasta PERIOADA a facut cca. 11.000 km cu 5.5l/100km×5,5 lei+uzura=cca. 4000 lei.

 3. Anonim

  Dir.OCPI Salaj in weekend isi plimba familia cu aceeasi masina in judet si in afara judetului.

 4. Anonim

  Biroul Relatii cu Publicul Jibou,conform legii,trebuia sa fie functional pana la 31.12.2018,dar nici pana azi n-are unde sa-si desfasoara activitatea ,datorita domnului director.

 5. Anonim

  In ianuarie au fost angajate 3 persoane pt. BRP JIBOU care ,din lipsa de spatiu,sunt obligate sa faca naveta la Zalau,directorul refuzandu-le decontarea cheltuielilor de transport,in timp ce el face naveta cu masina institutiei.

 6. Anonim

  Directorul este omul PSD-ului.
  Puie B.C.! Puie PSD!

 7. Anonim

  Directorul confunda banii publici cu banii familiei.A interzis publicarea de anunturi in G.S. pentru ca si-au permis publicarea scrisorii semnate de o parte din angajati.A se vedea anunturile de angajare din decembrie 2018,sau martie ac.

 8. Anonim

  Din declaratia de avere a directorului rezulta ca in 5 ani (2012-2017)a cumparat 6 imobile,printre care 2 case,un apart ament din venituri declarate apropiate de salarul minim pe economie.Domnul director ,sau este un geniu al economiei mondiale,sau,pur si simplu,este un evazionist.
  Poate ANI,ANAF,PARCHETUL se autosesizeaza si-l intrebare de sanatate.

 9. Anonim

  Daca si asta e director,atunci eu sunt Preafericitul!
  Are o singura calitate:Este omul lui Paine

Leave a Comment