Noul prefect de Sălaj, Virgil Țurcaș, învestit în funcție

Virgil Marcel Țurcaș noul prefect de Sălaj, numit în ultima ședință de guvern, a fost învestit în funcție. Ceremonia de depunere a jurământului a noului prefect al județului, a avut loc sâmbătă – 14 decembrie. La eveniment au luat parte membri ai PNL Sălaj, directori și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, primari, parlamentari, reprezentanți ai Instituției Prefectului, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului Afacerilor Interne și nu în ultimul rând Ministrul Transporturilor și Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode.

Virgil Marcel Țurcaș promite că va pune capăt privilegiilor ”prezente” în sistemul public

După depunerea jurământului, noul prefect a subliniat faptul că în instituțiile publice trebuie să aibă loc: schimbări, corecții și modificări, toate în folosul cetățenilor. Acesta le-a atras atenția celor prezenți despre faptul că începând de sâmbătă – 14 decembrie, odată cu preluarea funcției de prefect – reprezentant al guvernului în teritoriu, se pune punct privilegiilor. ”Cetățeanul se află în centrul preocupărilor noastre, a instituțiilor. Am văzut directori care sfidează banul public. Se comportă în instituții cum nu ar trebui să o facă! O să corectăm toate aceste lucruri pentru că este jenat să avem aceste derapaje. Încă sunt probleme de integritate în instituții. Ne facem că nu observăm! Trebuie să corectăm aceste lucruri! Avem și oameni onești în instituții, pe care-i neîndreptățim și trebuie să luăm atitudine. Îi neîndreptățim dacă tolerăm în continuare! Încă se mai practică mici atenții, de exemplu în spital. Încă șefii din județ mai abuzează de poziția pe care o au pentru a rezolva anumite probleme, iar unul dintre obiectivele mele este atacarea privilegiilor șefilor din județ. Eu o să vin pe jos la serviciu sau cu mașina proprie. Sunt unii care-și duc nevestele la coafor și copiii la creșă cu mașinile de serviciu. Astăzi punem punct acestor lucruri!”, a precizat în noul prefect la ședința de învestire în funcție.
Virgil Țurcaș, în vârstă de 50 de ani, a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca și a mai deținut funcția de prefect de Sălaj în anul 2000, în timpul guvernării CDR. Până la numirea în funcția de prefect al Sălajului de către Guvernul Orban – vineri – 13 decembrie, a ocupat până fotoliul de șef serviciu ”Controale pe teren şi inspecţii” în cadrul Agenției pentru Plăți Intervenție în Agricultură (APIA) Sălaj.

Alte articole

15 Thoughts to “Noul prefect de Sălaj, Virgil Țurcaș, învestit în funcție”

 1. Anonim

  Dar ce, e faraon? Ce atata fanfaronadă si agitatie ” investit in functie”!? A preluat o functie si sa se apuce de treaba. Celalalt turcas ce cauta in cadru? Astia nu se mai satura fratilor de poze si parada… Oricum, de schimbat se schimba fundul.oe scaun, adica… cat de imbecil sa fii sa crezi ca astia vor face ceva. Mai ales cum au inceput. Portocalii deghizati…nimic mai mult.

 2. law

  La ceremonia de învestire au luat parte membri ai PNL Sălaj, directori și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, primari, parlamentari, reprezentanți ai Instituției Prefectului, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne MAI și nu în ultimul rând Ministrul Transporturilor și Infrastructurii și Comunicațiilor -Lucian Bode.

  o gramada de taietori de frunze la caini, se aduna ca mustele la ,,pomeni”.Chiar nu exista un pic de decenta ,de discretie, de bun simt?HAI CU TURMA!!!!

 3. Anonim

  no sandor vegh cum te mai plimbi la doba cu masina de serviciu?

 4. Anonim

  Cu care dintre deconcentrate incepi Domnule Prefect? Cu alea din centru, sau de la periferie? Poti incepe cu directorii care nu sunt in stare sa citeasca nici de pe hartie discursul, sau cu directoarele multifunctionale. Succes!

 5. Anonim

  Păi eu zic sa înceapă curățenia cu directorii de deconcentrate chiar din tabăra lor …

  1. Anonim

   Pai mai sunt lamai si portocale ?

 6. Anonim

  Ati reusit sa „politizati” tot , mai rau si cu mai multi prosti decat cei dinainte. PROSTIA se propagheaza, vorba VICEPREMIERULUI ROMÂNIEI -IN FUNCTIE

 7. Anonim

  Otrava politica, uta, ciuda, razbunarea, loviturile pe la spate – astea sunt lucrurile care caracterizeaza noul val venit la Putere, in fapt, aceleasi vechi şulfe batrane deghizate in salvatorii natiei! Pe ibil, nu mai crede nimeni nici in voi, nici in viitorul pe care toti il promiteti, dar cum va vedeti pe scaune va loveşte amnezia. Toti o apa si un pamant! ??

 8. Anonim

  Succes,Domnule Prefect! Ce se va intampla cu cei care fac naveta la Simleu cu masina institutiei?

 9. Anonim

  Gasit de PNT CD, școlit de PDL si introdus politic in toate posturile/funcțiile publice de PNL. Alt ciumat, dar portocaliu.
  Nu aveau la scoala de cadre alt personaj ,nu un emigrant politic?

 10. Anonim

  Aș vrea să vă spun că am văzut cum se utilizează mașini ale instituțiilor deconcentrate in scopuri personale, directori care sfidează, toti directorii fac asta, Sunt autoritati care pot verifica utilizarea banului public, dar nu o fac, pentru ca se vand …pentru carne, branza, palinca, Cand vine un corp control de la minister, ii verifica pe amaratii de functionari publici daca au gresit o virgula, niciodata un consum de carburant, achizitii, contracte. Poate Domnul Prefect va gasi calea controlului banilor publici.Dumnezeu cu cine tine oare? cu cei neindretatiti?

 11. Obs

  Daca se va aplica in toate institutiile bugetare,inclusiv in primarii doar masura de a nu se mai exploata in interes personal „flotele auto”din dotare,ar fi un pas mare spre normalitate.Orice intarziere a masurilor de eliminare a abuzurilor de cheltuire a banului public face mai adanca „gropa” in care stam sa cadem.Declaratie buna la pornire,asteptam turarea motoarelor.Putere si succes in realizarea obiectivelor!

 12. Anonim

  Succes domnule Prefect !!!!
  Sper sa va tineti de cuvant si sa fiti integru ….guvernul a cam inceput-o cu stangul !!!

 13. parolistul

  Succes d-le prefect! Incepeti cu nevestele si neamurile militianului Pop Gheorghe, cu neamurile lui Nosa, Ciunt, Cota Dana si Marc!

 14. Anonim

  LIBERALILOR FACETI CALCUL CIT SUPORTA MEDIUL PRIVAT PR AN PENTRU BUGETAI ,INMULTITI20LEI ORI22ZILE ORI12 LUNI EGAL7392000000 LEI PE AN,ECHIVALENTUL BANILOR NECESARI PENTRU CELE TREI SPITALE REGIONALE,TAITILE ACUM URGENTA MAXIMA SI TOTODATA SI PENSIILE SPECIALE ALE PRIMARILOR SI CONSILIILOR JUDETENE,BANI PT.INCA 5 SPITALE ZONALE PLUS CONSTRUIRE DE NOI GRADINITE SI CRESE -CUM POATE SA CREASCA NATALITATEA FARA ACESTE NASURI PLUS DUBLAREA ALOCATIILOR. DACA NU O FACETI URGENT VETI FI CA CIUMA ROSI DE INCOMPETENTI. ASTEPTAM SA LE REZOLVATI PINA LA CRACIUN FIIND DE O MAXIMA SI NECESARA URGENTA PENTRU A PORNI CU BINE NOA GUVERNARE .DUPA TOATE POCARIILE DIN JUSTITIE NIMENI DIN TARA NU MERITA PENSII SPECIALE ,CEI CU VENITURI FOARTE MARI SI CONTRIBUTII MARI VOR AVEA SI PENSII MARI.

Leave a Comment