Măsuri de prevenire a inundațiilor în Șărmășag

Lucrări complexe de prevenire a inundațiilor au loc în aceste zile în zona localității sălăjene Șărmășag. Amenajările de specialitate sunt realizate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj.

Potrivit Administrației Bazinale Someș-Tisa, lucrările vizează punerea în siguranță a malurilor râului Zalău din localitatea Șărmășag, în apropiere de confluența cu râul Crasna. „Este vorba despre o lucrare prietenoasă cu mediul, o consolidare vegetativă realizată din materiale locale: pari din lemn pe care se fixează împletituri din nuiele, cu umplutură de pământ. Anul trecut au mai fost executate lucrări similare pe un alt tronson al cursului de apă. Acestea au ca scop limitarea eroziunilor malurilor și asigurarea stabilității acestora la acțiunea distructivă a apei”, se arată în mesajul Administrației Bazinale Someș-Tisa.

One Thought to “Măsuri de prevenire a inundațiilor în Șărmășag”

  1. […] Lucrări complexe de prevenire a inundațiilor au loc în aceste zile în zona localității sălăjene Sărmășag. Amenajările de specialitate sunt realizate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj. Potrivit Administrației Bazinale Someș-Tisa, lucrările vizează punerea în siguranță a malurilor râului Zalău din localitatea Sărmășag, în apropiere de confluența cu râul Crasna. „Este vorba despre o lucrare prietenoasă cu mediul, o consolidare vegetativă realizată din materiale locale: pari din lemn pe care se fixează împletituri din nuiele, cu umplutură de pământ. Anul trecut au mai fost executate lucrări similare pe un… Citeste mai mult […]

Leave a Comment