Lucrări de reabilitare finalizate la cinci blocuri din municipiu

La începutul acestei săptămâni s-a încheiat procedura recepției la terminarea lucrărilor a două proiecte ”Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe 2A, 2C, A, B, B35 din municipiul Zalău”, lucrări în valoare de 1.676.935 de lei și ,,Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe D4, D30 – 32 din municipiul Zalău”, în valoare de 1.188.018 de lei.

În prima etapă, comisia de recepție împreună cu specialiștii în domeniu, executantul, proiectantul, reprezentanți ai SDEE – Zalău și Delgaz Grid SA., a efectuat procedura de analiză a documentației care a stat la baza proiectului, iar în cea de-a doua etapa, s-a verificat la fața locului modul de execuție și calitatea acestor lucrări.

Pentru reabilitarea acestor blocuri de locuințe s-au executat lucrări de izolare pereţi exteriori cu sistem termoizolant, tâmplărie spaţii comune, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel și lucrări conexe.

Aceste proiecte au fost finanțate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul POR 2014 – 2020, în proporție de 60  la sută, diferența fiind suportată de asociațiile de proprietari și din bugetul local al municipiului Zalău.
În cadrul programului de creștere a eficienței energetice, familiile din 143 apartamente vor beneficia de un confort sporit și cheltuieli mai mici la întreținere.

Alte articole

Leave a Comment