Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” intră în reabilitare

Primăria Zalău continuă derularea proiectelor de reabilitare a unităților de învățământ din municipiu, cu un obiectiv important din această categorie, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat contractul de finanțare cu fonduri europene nerambursabile pentru realizarea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” din municipiul Zalău – etapa I Internat” – POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4.

Potrivit reprezentanților municipalității, prin prezentul proiect se propune reabilitarea termică a internatului Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul”, refacerea șarpantei împreună cu unele lucrări de accesibilizare a clădirii pentru persoane cu dizabilități, precum și lucrări de recompartimentare, modernizare a instalațiilor și a finisajelor corpului de clădire.
Capacitatea de cazare a internatului va fi de 78 camere cu două locuri, 4 camere cu un loc, 1 cameră pentru persoane cu dizabilități și 2 camere de oaspeți. Toate camerele vor avea baie proprie. La fiecare etaj va fi amenajat un oficiu. În clădire se vor mai găsi: sală de mese, spălătorie cu vestiar, depozitele aferente și o infirmerie cu un cabinet medical.

Valoarea totală a acestui proiect este de 5.858.322 de lei, din care fonduri atrase în sumă de 5.711.430 de lei. Scopul proiectului este de a îmbunătăți infrastructura educațională a acestei unități de învățământ și de a contribui în mod direct la dezvoltarea formării profesionale. Astfel, la finalul proiectului, aproximativ 163 de elevi vor beneficia de condiții mai bune de cazare și desfășurare a activităților zilnice.

Alte articole

Leave a Comment