La Pericei, foraje la aproape o mie de metri adâncime pentru captarea de energie

În comuna Pericei vor fi realizate două foraje la o adâncime de peste 900 de metri, pentru captarea de apă geotermală. Autoritățile locale speră că un asemenea sistem le va fi de folos în reducerea cheltuielilor generate de consumul de energie în instituțiile publice existente la nivel local. „Proiectul urmărește realizarea a două foraje la o adâncime la peste 900 de metri, iar cu apa obținută să încălzim clădirile publice. Este o sursă de energie puțin exploatată și explorată. Proiectul este depus, dar batem pasul pe loc, din păcate. Așa este sistemul. Merge destul de greoi, iar va fi nevoie de clarificări, de schimbări, dar eu am speranțe foarte mari cu acest proiect. Iarna obținem energie, iar vara putem face și altceva, putem realiza un bazin, poate chiar un centru medical de recuperare. Eu am mare încredere în acest proiect, în scopul pentru care l-am gândit”, ne-a declarat primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba.

Piață pentru producătorii locali

Boncidai Csaba a mai spus că înființarea unei piețe pentru producătorii locali este un alt program care trebuie pus în practică. „Am gândit această piață ca o soluție pentru un comerț civilizat, un loc unde producătorii să își poată vinde marfa în condiții normale. Se vorbește foarte mult despre ceapa de Pericei. E bine, dar noi ne gândim că ar exista și posibilitatea de a vinde ceapă prelucrată, transformată în anumite produse culinare. Ne gândim inclusiv la suveniruri pentru cei care vin la noi în comună, la produse alimentare care se pot depozita. Gem de ceapă, ceapă deshidratată, zacuscă, salate, sunt multe produse apreciate care merită promovate, puse la vânzare pe piață”, a adăugat primarul Boncidai Csaba.

Sursa foto: foraje-iamneni.com

3 Thoughts to “La Pericei, foraje la aproape o mie de metri adâncime pentru captarea de energie”

 1. Anonim

  Titlu corect: la Pericei se gandeste primarul la un proiect care ….bla,bla.Asa cum ati scris voi era gata sa ma duc si eu sa-mi iau un bidon de apa relativ calda.Atentie la deontologie!!!

 2. Anonim

  D-le Boncziday , felicitari si succes in proiectele propuse , sunt extraordinare,
  sunteti un om bun ,de perspectiva , sa nu abandonati acest e proiecte , sunt de viitor pentru oameni. Va doresc succes si LA MULTI ANI . Cereti si sprijinul primarului de la Varsolt , si el este vrednic si iubit de cetateni.

 3. Lapos Nicolae

  D-le primar, pentru asemenea proiecte nu e suficientă dorința, necesită sprijin logistic și bani,foarte mulți bani!Lăutarii își bagă banii în buzunar,proiectele sânt „o rara avis”.
  Felicitări pentru inițiativă și mult succes!!!

Leave a Comment