Îngrijorați de scumpirea energiei, mulți sălăjeni își fac stocuri de lemne pentru doi sau trei ani

Scumpirea gazelor naturale a dus la o creștere semnificativă a cererii pentru lemne din partea populației, potrivit silvicultorilor sălăjeni care dau asigurări că există lemne suficiente pentru necesitățile populației. Inclusiv în comunele unde există rețea de alimentare cu gaz, tot mai mulți sălăjeni caută să își facă stocuri de lemne, de teama scumpirii, în continuare, a gazelor naturale și a energiei electrice.
Consilierul județean Sergiu Panie a fost cel care a atras atenția asupra faptului că a crescut exponențial cererea pentru lemne de foc, asta în condițiile în care tarifele la energia electrică și gazele naturale au crescut îngrijorător în ultimele luni. Prezent la ședința Colegiului Prefectural, directorul Direcției Silvice Sălaj, Viorel Mihiș, a explicat că există lemne suficiente pentru acoperirea necesarului la populație, iar lemnele pot fi cumpărate în baza unor solicitări depuse la ocoalele silvice locale. „Cererile se pot face la orice ocol silvic, inclusiv la noi, la direcție. Încercăm să onorăm în cel mai scurt timp toate solicitările primite. Putem duce lemnele inclusiv la domiciliul solicitantului”, a dat asigurări Viorel Mihiș.

Încălzirea cu gaz, refuzată de tot mai mulți sălăjeni

Tot mai mulți sălăjeni din satele unde există rețele de gaz preferă să cumpere lemne pentru foc, la nivel local, materialul lemnos fiind cel puțin deocamdată mai avantajos din punct de vedere financiar. Silvicultorii confirmă creșterea semnificativă a cererii pentru lemne de foc. Unii sălăjeni își fac stocuri de lemne pentru următorii doi ani, iar autoritățile silvice spun că a fost aprobată deja cantitatea de lemne ce urmează sa ajungă la populație. Cerere pentru lemne există inclusiv în mediul urban, mai ales în cartierele de case, totul în urma scumpirii gazelor și a energiei electrice. Până și în municipiul Zalău, în cartierele de case, tot mai mulți zălăuani preferă încălzirea prin intermediul centralelor termice pe lemne.

2 Thoughts to “Îngrijorați de scumpirea energiei, mulți sălăjeni își fac stocuri de lemne pentru doi sau trei ani”

  1. […] Scumpirea gazelor naturale a dus la o creștere semnificativă a cererii pentru lemne din partea populației, potrivit silvicultorilor sălăjeni care dau asigurări că există lemne suficiente pentru necesitățile populației. Inclusiv în comunele unde există rețea de alimentare cu gaz, tot mai mulți sălăjeni caută să își facă stocuri de lemne, de teama scumpirii, în continuare, a gazelor naturale și a energiei electrice. Consilierul județean Sergiu Panie a fost cel care a atras atenția asupra faptului că a crescut exponențial  cererea pentru lemne de foc,  » Mai multe detalii […]

  2. […] Scumpirea gazelor naturale a dus la o creștere semnificativă a cererii pentru lemne din partea populației, potrivit silvicultorilor sălăjeni care dau asigurări că există lemne suficiente pentru necesitățile populației. Inclusiv în comunele unde există rețea de alimentare cu gaz, tot mai mulți sălăjeni caută să își facă stocuri de lemne, de teama scumpirii, în continuare, a gazelor naturale și a energiei electrice. Consilierul județean Sergiu Panie a fost cel care a atras atenția asupra faptului că a crescut exponențial  cererea pentru lemne de foc, asta în condițiile în care tarifele… Citeste mai mult […]

Leave a Comment