Încep lucrările la noua creşă din cartierul Meseş

O nouă grădinţă cu program prelungit şi creşă urmează să fie construită în municipiul Zalău, în  cartierul Meseş. Cel puţin asta anunţă municipalitatea printr-un comunicat de presă. Conform sursei citate, în cursul zilei de marţi – 15 octombrie, conducerea Primăriei Zalău  a dat ordinul de începere al lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Grădiniță cu program prelungit și creșa din cartier Meseș, strada Alexandru Lăpușneanu din municipiul Zalău – Etapa I creşă”. Noua unitate de învăţământ va găzdui un număr de 55 de copii din municipiu, împărțiți pe patru grupe, din care  trei grupe a câte 15 copii cu vârsta  cuprinsă între 2 și 3 ani (grupa mare) și o grupă de zece copii cu vârsta  între 1 și 2 ani  – grupa mijlocie. De asemenea, pentru dezvoltarea actului educațional, în această unitate vor fi create 28 de locuri de muncă.

Această investiție va contribui la dezvoltarea infrastructurii educaționale în învățământul anteșcolar și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă. Valoarea totală a investiției este de 4.914.953,84 lei, din care valoarea de 1.671.831,89 de lei este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 255.691,94 de lei reprezintă contribuția bugetului național, iar 2.987.430,01 de lei reprezintă contribuția locală. ”Termenul de execuție al lucrărilor este de 12 luni, urmată de o perioadă dedicată dotării unității”, au transmis reprezentanţii Primăriei Zalău.

Alte articole

One Thought to “Încep lucrările la noua creşă din cartierul Meseş”

  1. este cresa si nu gradinita !

    55 de copii si 28 de angajati?
    si daca tot o fac, de ce nu pesntru 100 de copii? este un deficit imens de crese in Zalau ! mai este doar una si acolo sunt dublu copii fata de norma !
    tipic romesc, prost si scump !

Leave a Comment