În locul fostei fabrici IAIFO din Zalău: blocuri, parcuri, săli pentru activități sportive și spații comerciale

În locul fostei fabrici IAIFO din municipiul Zalău, în apropierea actualului centru comercial Value Centre, urmează să fie ridicat un ansamblu rezidențial. Acesta va cuprinde blocuri de locuințe, săli pentru activități sportive,  parcuri, locuri pentru agrement, dar și alte spații comerciale. În acest sens, dezvoltatorul imobiliar SC Petron Energy SRL a depus la Primăria municipiului Zalău  documentația cu privire realizarea lucrărilor în locul fostei fabrici. „Se propune întocmire plan urbanistic zonal pentru schimbarea unităților teritoriale de referință existente în zonă comercială (shopping center); zonă mixtă (rezidențial, comercial și servicii); construcții și amenajări sportive, zonă de agrement, servicii și turism, realizare acces. Documentația cu propunerile preliminare se poate consulta la Direcția Urbanism – Arhitect Șef, în zilele de marți, miercuri și joi între orele 12-13.30. Persoana responsabilă cu informarea și consultarea publicului este inginerul Ioan Lupou, consilier în cadrul Serviciului de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, telefon 0260-610550, interior 137 sau 263”, se arată într-o informare a municipalității.

Astfel, observaţiile, opiniile şi sugestiile cetățenilor  se pot depune în scris la Centrul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Zalău până în data de 26 mai, dată la care se va organiza o dezbatere publică privind documentația de urbanism în cauză.

7 Thoughts to “În locul fostei fabrici IAIFO din Zalău: blocuri, parcuri, săli pentru activități sportive și spații comerciale”

  1. Rares retegan

   Cred ca numărul parcărilor este cam mic pentru p+11 (la ap. Cu 3 / 4 camere este indicat sa fie prevazute 2 locuri de parcare/ apartament). Este foarte important ca primăria sa se asigure ca exista spatii vezi și nu parcări la finalul proiectului. Ar trebui prevazut un parc de minim 20-30 ari cu teren de fotbal /2 terenuri de baschet (a se vedea parcurile oradene) + locuri de joaca pt copii + spațiu verde. În același timp ar trebui lăsat spațiu pentru o grădiniță deoarece se presupune ca aceasta investiție este pt familii tinere. A nu se uita aleile pt bicicliști dintre blocuri.

 1. Epoca ruinelor

  Noi nu avem decât o observație, în această minunată ctitorie ceaușistă, au avut asigurat locul de muncă zeci și zeci de mii de sălăjeni. În democrație, sălăjenii nu mai sunt ingineri, strungari, turnători, economiști nu, ei și urmașii lor slugăresc pe afară !

  1. colea

   Turnători nu mai vrem.

 2. Anonim

  Șpaga, cât îi șpaga? E pt,, domnu,, primar cei doi vice administrator public sau și pentru aparatul de specialitate al primăriei?… Întreb pentru un prieten

 3. Chisu

  Bravooo!!! Evoluează și Zalaul! Speram sa se deschidă un Leroy Merlin și un Auchan!

Leave a Comment