Fonduri europene și guvernamentale pentru Zalău

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a semnat, vineri, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, două noi contracte de finanțare pentru municipiu. 
Unul dintre proiecte este ”Modernizare coridoare de mobilitate urbană durabilă – Zalău 2023” – în cadrul căruia strada Simion Bărnuțiu va fi reabilitată din fonduri europene, iar cel de-al doilea este cu privire la obiectivul de investiții “Transformare imobil bloc Silvania – Astralis în bloc de locuințe sociale, din municipiul Zalău”, cu finanțare din fonduri guvernamentale.

Scopul proiectului ”Modernizare coridoare de mobilitate urbană durabilă – Zalău 2023” – pentru strada Simion Bărnuțiu este reducerea emisiilor de carbon în municipiu, provenite de la transportul rutier și creșterea numărului de bicicliști și pietoni.
Pe strada Simion Bărnuțiu se vor reabilita și extinde trotuarele, sistemul de canalizare pluvială, stațiile de autobuz (nouă stații), va fi amenajată o pistă de biciclete, iar pe o distanță de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public.
Valoarea totală a acestui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile este de aproximativ 60 de milioane lei, din care fonduri atrase în valoare de 54,69 milioane lei.

În cadrul proiectului de transformare a imobilului bloc Silvania – Astralis în bloc de locuințe sociale, principalele lucrări constau în recompartimentarea corespunzătoare a spațiilor în vederea realizării locuințelor sociale (16 apartamente) cu una sau două camere, reabilitarea fațadelor prin aplicarea unui sistem termoizolant, refacerea în totalitate a instalațiilor electrice, sanitare și termice, realizarea instalației interioare de gaz și racordarea la utilități, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC cu geam termopan. Valoarea lucrărilor este de 1.474.179 de lei.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment