Exercițiu de alarmare a populației la Zalău

Primăria Zalău anunță desfășurarea, în data de 28 februarie, a unui exercițiu de alarmare publică, începând cu ora 10. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile, exercițiul purtând numele „Miercurea Sirenelor”. Scopul acestei acțiuni este acela de antrenare a personalului dispeceratului ISU Sălaj, precum și pe cel al autorităților administrației publice locale. De asemenea, se urmărește și pregătirea populației prin creșterea gradului de cunoaștere a semnificației semnalelor de alarmare și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică în situații de protecție civilă. Potrivit ISU Sălaj, există mai multe forme de alarmare acustică a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici.

Este vorba de următoarele tipuri de alarmă: prealarmă aeriană (se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu o pauză de 12 secunde între ele), alarmă aeriană (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu o pauză de 4 secunde între ele), alarmă la dezastre (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu o pauză de 10 secunde între ele) și semnalul de încetare a alarmei, care se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Zălăuanii sunt rugați să nu se panicheze pe parcursul desfășurării exercițiului și să conștientizeze că este important să fie informați și pregătiți în eventualitatea unui pericol civil.

2 Thoughts to “Exercițiu de alarmare a populației la Zalău”

  1. Ionuț

    Primăria municipiului sa comunice cetățenilor care ii susțin bugetul direct (mail, sms) astfel de exerciții. Pornim de la faptul ca facebook și presa nu includ taxele locale plătite. O comunicare directs pt.astfel de …ar fi mult mai de bun simt!!

  2. Kevin

    Doamne fute va ca aveam ora de religie si m am speriat

Leave a Comment