Documentele conducatorilor auto rămân valabile chiar dacă au expirat, cu excepția rovinietelor

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anunţă că documentele care vor expira în perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României până la încetarea acestei situaţii. Conform unui comunicat de presă transmis joi de instituţie, este vorba despre permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie, precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere.
Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă – conform dispoziţiilor din Ordonanţa Militară nr. 3. Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fişa medicală, dosar şcolarizare) care vor expira pe perioada stării de urgenţă. Prin decretul preşedintelui României nr. 195 din data de 16 martie privind instituirea stării de urgenţă, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă.

Atenție! Rovinietele nu își prelungesc valabilitatea în niciuna dintre situații, astfel încât, la expirarea acestora, chiar și în starea de urgență, o nouă rovinietă trebuie cumpărată!

One Thought to “Documentele conducatorilor auto rămân valabile chiar dacă au expirat, cu excepția rovinietelor”

  1. Anonim

    stiti voi ca asta-i noul sediu al Serviciului de inmatriculari, ca altii nu stiu?! poate-l cedeaza PSD ,ca altfel nu-mi explic ce-i cu poza asta

Leave a Comment