Dinu și Ionel rămân pe poziții

Ionel Ciunt a fost reales primar al municipiului Zalău, iar Dinu Iancu Sălăjanu a fost reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj. Acestea sunt, probabil, cele mai importante vești electorale din județul Sălaj, dar și faptul că lupta pentru primăria Cehu Silvaniei este acerbă. La Zalău, situația este clară. Ionel Ciunt a obținut, conform rezultatelor parțiale, peste 58 la sută din voturi. În Șimleu Silvaniei, primarul în exercițiu a câștigat un nou mandat, Cristian Lazăr obținând peste 70 la sută din voturi, un scor absolut. La Jibou, Dan Ghiurco a fost votat de peste 63 la sută din jibouani. Surpriza vine din comuna Cizer. Noul primar al acestei comune este social-democratul Felician Fărcaș. Și comuna Meseșenii de Jos are un nou primar în persoana lui Sandu Gheorghe Prodan – candidatul AUR. Acesta a obținut mai multe voturi decât primarul în exercițiu, Alexandru Bercean. Și comuna Marca are un nou primar în persoana lui Cosmin Bădăcean – PSD. Călin Bereschi a fost reconfirmat pentru încă un mandat în fruntea comunei Mirșid, iar electoratul din Crasna l-a reales pe Kovacs Istvan (UDMR), actualul primar. Primarul în exercițiu al comunei Bocșa, István Demyen (UDMR), a fost ales pentru încă un mandat la conducerea primăriei. În comuna Sălățig, noul primar este Grigore Mărieș (PNL), la Cristolț, Cristian Nechifor (PNL) este cel care va coordona comuna în următorii patru ani, iar Mugur Moraviț a fost ales primar al comunei Bobota. Desigur, la ora scrierii acestui material, rezultatele sunt parțiale.

Consiliul Județean Sălaj rămâne la PNL

Conform rezultatelor parțiale, Dinu Iancu Sălăjanu rămâne pentru încă un mandat la conducerea administrației județului. Liberalul a obținut peste 33 la sută din voturi, iar candidatul PSD, Florin Florian, a fost votat de puțin peste 30 la sută din alegători. A treia poziție a fost ocupată de Robert Szilagyi, candidatul UDMR. Acesta a obținut peste 23 la sută din voturi. Candidatul USR, profesorul Cosmin Ardelean, a obținut doar 5,29 la sută. Toate aceste date sunt conform rezultatelor parțiale și pot surveni modificări.

Sălăjenii, prezență masivă la vot

Sălajul s-a numărat printre primele județe din România în ceea ce privește prezența la vot. În Sălaj au votat, conform primelor numărători, 113.391 de sălăjeni, respectiv 59,08 la sută din totalul sălăjenilor cu drept de vot. 74.230 de alegători au fost de la oraș, iar peste 39.000 de la sat. În Zalău, prezența la vot a fost de 43,5 la sută, la Șimleu Silvaniei de 53,1 la sută, la Jibou de 52,56 la sută, iar în orașul Cehu Silvaniei, prezența a fost de 55,91 la sută.

8 Thoughts to “Dinu și Ionel rămân pe poziții”

 1. […] peste 70 la sută din voturi, un scor absolut. La Jibou, Dan… Articolul Dinu și Ionel rămân pe poziții apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

 2. Anonim

  asa cioban,asa oi!

 3. Rodica

  Ciunt merita , dar Ianchis Dinu, nu! 4 ani se ca dezmățat iarăși pe banii nostrii! Dar dacă așa au vrut sălăjenii , sa suportam cu tărie și stoicism consecințele!!!!!! Păcat!!!

  1. Ionut

   Pai daca credeti toate minciunile psd-istilor normal ca sustineti toate aceste neadevaruri la adresa lui Dinu, dar ma rog avand in vedere ca nu vedeti toate problemele orasului care in 8 ani nu au fost rezolvate de catre administeatie PSD, consider ca sunteti unul dintre ei.

 4. Ion

  Pai dacă nu l-a întrebat nimeni ce a a făcut cu banii??????!!!

 5. George

  Acest municipiu are cel mai mare numar de bugetari din tara, asadar multi angajati platiti degeaba din banii nostri! Unui primar ii sunt suficiente 2 mandate, la al 3-lea se plictiseste. O singura strada din Criseni este asfaltata, pe care locuieste fata primarului de Zalau, impreuna cu tatal ei. Ionel. Lui Dinu nu-i mai trebuia mandat, ca saracu’…

 6. Doru

  Acest municipiu are cel mai mare numar de bugetari din tara, asadar multi angajati platiti degeaba din banii nostri! Unui primar ii sunt suficiente 2 mandate, la al 3-lea se plictiseste. O singura strada din Criseni este asfaltata, pe care locuieste fata primarului de Zalau, impreuna cu tatal ei. Ionel. Lui Dinu nu-i mai trebuia mandat, ca saracu’…

 7. Doru

  Acest municipiu are cel mai mare numar de bugetari din tara, asadar multi angajati platiti degeaba din banii nostri! Unui primar ii sunt suficiente 2 mandate, la al 3-lea se plictiseste. O singura strada din Criseni este asfaltata, pe care locuieste fata primarului de Zalau, impreuna cu tatal ei. Ionel. Lui Dinu nu-i mai trebuia mandat, ca saracu’ nu poate duce.

Leave a Comment