Cum va arăta Cinematograful ’’Scala’’ din Zalău

La aproximativ cinci luni de la începerea lucrărilor de reabilitare a Cinematografului ”Scala”, municipalitatea a dat publicității  câteva imagini cu noul ”look”.  Lucrările au început în cursul lunii mai, iar  cinematograful Scala  trece printr-un amplu proces de modernizare şi după reconfigurare va fi o sală mare de cinema cu 247 locuri, un planetariu digital (singurul din vestul României) și o sală mică de cinema 3D. În foaier  va funcţiona o ”cafenea culturală”.

Proiectul de reabilitare, dotare și de extindere a cinematografului ”Scala” din municipiul Zalău este finanțat din fonduri guvernamentale în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15 milioane lei, inclusiv TVA, contribuția municipiului Zalău fiind de 678 mii lei, inclusiv TVA și cuprinde: lucrări de demolare – corpul B, asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier. Durata de realizare a investiției este de 15 luni, din care 2 luni – partea de proiectare și 13 luni – partea de execuție. Cinematograful ”Scala” a fost închis în anul 2005, iar potrivit municipalității anul viitor, în 2020, va fi deschis pentru  cinefili.

Alte articole

7 Thoughts to “Cum va arăta Cinematograful ’’Scala’’ din Zalău”

 1. Anonim

  O investitie marca psd cu comisioanele de rigoare ….cu 15000000 lei un investitor privat construieste 3 blocuri cu 10 etaje si un total de 150 de apartamente …faceti comparatie !!!

 2. Alfaman

  Sala mica de 3 D cate locuri va avea?

 3. Anonim

  Daca filmele in premiera pe tara vor rula dupa o saptaluna fata de cele din orasele mari pot baga p..a ln el de cinema scala.Iar taranii si tiganii binenteles ca vor strica peisajul.

 4. Anonim

  Dupa ce-l renovati il dati iar lui Varga mirel sa faca bingo, asa-i!?

 5. Anonim

  de ce nu zice nimeni ca este un proiect de 5 ani? L-au tinut in sertar si il scot inainte de alegeri

 6. marca PSD

  asa arata toate proiectele pe hatir
  si vedem ce ies la urma
  intervine cate un prost din primarie si isi da cu parerea, modifica proiectul si ne trezim ca pierdem si finantarea de la UE
  nu e asa nenea Ciunt / Balajel? cati bani europeni ati pierdut pt lucrarile executate a haotic in Zalau
  ex/ str. Closca si urmeaza str. 22 Dece,brie
  Ciunt, dute mai nesimtitule pe str 22 Dece,brie si vezi ce lucrare de tampit ai reusit sa faci ! o parcare haotica, PISTA DE BICILCETE pe care ma rog sa mergi si sa te loveasca prima masina cand traversezi strada, ai mai mute sante, mai multe traversari

 7. Anonim

  Proiectul este mai vechi de 5 ani,ramas de la fosta administratie,ca de altfel aproape toate proiectele cu care se lauda Ciunt,el doar si-a batut joc de ele executandule pe bucati,prost si scump!

Leave a Comment