Cum a scăpat comuna Sărmășag de sutele de asistați social? I-a pus la muncă

Din cei aproximativ 400 de asistați social câți erau înregistrați în comuna Sărmășag, la nivel local au mai rămas doar trei. Care este rețeta? Simplu! Autoritățile i-au pus la muncă.

Problema asistaților social din județul Sălaj a fost discutată într-una din ședințele publice în care sunt dezbătute dificultățile persoanelor vârstnice. Reprezentanți ai pensionarilor din județ le-au solicitat oficialilor Instituției Prefectului Sălaj lămuriri cu privire la situația persoanelor asistate social, iar asta în condițiile în care, în anumite localități, numărul lor se menține mare. Drept răspuns, prefectul județului Sălaj a venit cu un exemplu clar. „Autoritățile locale au înțeles că în schimbul acelui ajutor social, beneficiarii trebuie să presteze o anumită muncă, anumite servicii. Existând această pretenție, tot mai multe persoane nu mai solicită ajutorul social. La Sărmășag au fost 400 de asistați social, iar astăzi mai sunt trei, dar și aceștia primesc de lucru în fiecare zi. Cel puțin în privința beneficiarilor venitului minim garantat, Sălajul se află într-o tendință absolut descrescătoare”, a punctat prefectul județului Sălaj, Dari Toma.

Munca descurajează solicitarea ajutorului social

Vârșolț, Bănișor și Hida sunt alte comune unde numărul solicitanților de ajutor social a scăzut mult în ultimii ani. Autoritățile locale le-au cerut beneficiarilor de ajutor social să muncească, iar munca a dus la scăderea numărului de solicitanți. „La noi au rămas cu ajutor social doar câteva persoane, cele care nu pot munci, nu au un picior, o mână. Pe ceilalți beneficiari i-am pus la treabă, erau locuri de muncă și au trebuit să se angajeze”, a explicat primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos. Oficial, Sălajul a avut în prima parte a acestui an peste 2.000 de persoane beneficiare de ajutor social.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Cum a scăpat comuna Sărmășag de sutele de asistați social? I-a pus la muncă”

  1. […] Din cei aproximativ 400 de asistați social câți erau înregistrați în comuna Sărmășag, la nivel local au mai rămas doar trei. Care este rețeta? Simplu! Autoritățile i-au pus la muncă. Problema asistaților social din județul Sălaj a fost discutată într-una din ședințele publice în care sunt dezbătute dificultățile persoanelor vârstnice. Reprezentanți ai pensionarilor din județ le-au solicitat oficialilor Instituției Prefectului Sălaj lămuriri cu privire la situația persoanelor asistate social, iar asta în condițiile în care, în anumite localități, numărul lor se menține mare. Drept răspuns, prefectul județului Sălaj a venit… Citeste mai mult […]

Leave a Comment