Conac din Pericei, transformat în loc pentru promovarea turismului

Autoritățile comunei sălăjene Pericei au anunțat că un conac din centrul de comună urmează să fie reabilitat și transformat într-un loc în care vor fi prezentate pentru promovare produse cu specific local, dar și pentru prezentarea atracțiilor turistice ale zonei.

„Avem o casă veche, un conac, o clădire pe care dorim s-o reabilităm și să o folosim pentru prezentarea și promovarea produselor locale. Imobilul se află vis-a-vis de primărie și a fost primit de comună sub forma unei donații în anul 1902.  Vrem să conservăm clădirea, să o punem în valoare printr-un program de finanțare existent la nivel național. Este locul unde putem prezenta pentru trecători, în special pentru turiști, produse sălăjene, produse cu specific local. Ele vor putea fi și gustate, iar la dispoziția turiștilor vom pune inclusiv filmulețe cu modul în care aceste produse sunt obținute. Lucrăm în această perioadă la demersurile pentru obținerea titlului de localitate turistică și avem o strategie în acest sens”, ne-a declarat primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba.

Consum redus de energie

„Vrem să punem în aplicare și un proiect pentru reducerea consumului de energie clasică în instituțiile publice din comună, iar noi ne vom baza în acest sens pe energia geotermală. Putem folosi această apă geotermală și pentru alte activități specifice sezonului cald, în perioada verii”, a adăugat Boncidai Csaba.

Foto: Primăria Pericei

Leave a Comment