Centru de zi pentru copii în cartierul Dumbrava din Zalău

În locul fostului Punct termic 17, situat în cartierul Dumbrava, din Zalău, Primăria municipiului amenajează un centru de zi pentru copii, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile. Lucrările la acest obiectiv sunt realizate în proporție de 70 la sută, în momentul de față fiind executate lucrări la finisajele interioare și exterioare, cât și la instalațiile electrice și sanitare. Imobilul de pe Aleea Torentului va fi modernizat și recompartimentat astfel încât, la finalizarea investiției, aici să poată fi desfășurate activități cultural-recreative după finalizarea orelor de școală pentru 76 copii/zi, majoritatea proveniți din comunitatea urbană marginalizată, oferind servicii și în perioada vacanțelor școlare. Centrul de zi va avea la parter trei săli pentru cursuri, din care o sală dotată cu laborator de limbi străine, o sală de mese, o sală multifuncțională și grupuri sanitare, iar la etaj vor fi două birouri. Spațiile interioare vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și veselă, anunță reprezentanții municipalității.

4 Thoughts to “Centru de zi pentru copii în cartierul Dumbrava din Zalău”

 1. Transilvan

  Vai, ce bataie de joc! Am copilarit in D-va II, cunosc zona. Intre blocuri, intre betoane. Chiar nu era un petec de verdeata in zona (care este destul de aproape de marginea orasului) unde sa se construiasca o gradinita? Alta lucrare marca ‘e bine si asa’… Copiii vor fi dusi dintr-un bloc in altul, parcati de fapt. Fara cuvinte…

 2. Anonim

  1. Aceasta nu este o gradinita.
  2. Ruinelor fostelor Puncte Termice trebuiau sa li se gaseasca o utilitate publica. Iar pentru niste copii defavorizati aceste spatii de educatie sunt mai mult decat bine venite. Inteleg nevoia de spatiu verde, dar aceatsa nevoie este mult limitata de mediul urban in care traim. Se poate lucra la asta, insa nu putem duce tot in afara oraselor, in campuri. Ai scapat din vedere si faptul ca pe acolo trece o linie de autobuz muncipala. Acest Centru se adreseaza copiilor proveniți din comunitatea urbană marginalizată, asadar nu toti vor fi dusi/luati cu masina de catre parinti.
  3. Critica ta este nejustificata, in genere, e bine sa gandim putin mai profund, sa incercam sa cuprindem o problema din cate mai multe perspective, si apoi sa comentam public. E pararea mea, asa ca oricare alta…

  1. Transilvan

   Iti propun sa mergi pana acolo, sa-ti faci o parere. Este o solutie de dragul solutiei. Acelasi tip de gandire care face tara praf. Las’ ca merge si asa. Statii de autobuz se pot face oriunde, precum si busuri dedicate unui anumit scop – adunarea copiilor si transportul la centru. Cat despre spatiile verzi, arunca o ocheada in jurul Zalaului. M-am gandit mai profund si nu m-am lasat limitat de ceea ce exista in prezent.

 3. vosi

  Oricum putem sa multumim cu mare drag celor care au gindit si demarat acest proiect frumos, inca de pe vremea liberalilor din primaria noastra……multumim P.N.L.

Leave a Comment